Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
3selim, hakkında, kimdir, sultan, tanımı

Sultan 3.Selim Sultan 3.Selim Hakkında Sultan 3.Selim Tanımı Sultan 3.Selim Kimdir?

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sultan 3.Selim Sultan 3.Selim Hakkında Sultan 3.Selim Tanımı Sultan 3.Selim Kimdir?

Sultan 3Selim Sultan 3Selim Hakkında Sultan 3Selim Tanımı Sultan 3Selim Kİmdir? Sultan 3Selim Biyografisi
Sultan 3Selim Sultan 3Selim Hakkında Sultan 3Selim Tanımı Sultan 3Selim Kİmdir?Sultan Üçüncü Selim, 24 Aralik 1761 tarihinde istanbul'da doidu Babasi Sultan Üçüncü Mustafa, annesi Mihriiah Sultan'dir Annesi Gürcüdür Kahinlere inanan babasi Sultan Üçüncü Mustafa, onlarin yeni doian oilu Selim'in eisiz bir cihangir olacaiini söylemeleri üzerine, büyük bir sevince kapilmii, yedi gün yedi gece bayram yapilmasini emretmiitir

Sultan Üçüncü Selim, doium günündeki bu hava içinde büyüdü Sarayda çok güzel bir iekilde yetiitirildi Sultan Üçüncü Mustafa, kendisinden sonra oilu Sultan Üçüncü Selim'in padiiah olmasini istemiiti Ancak, babasindan sonra padiiahliia amcasi Sultan Birinci Abdülhamid getirildi Sultan Birinci Abdülhamid, Sultan Üçüncü Selim'i sarayda göz önünde bulunduruyor, ancak yine de onun eiitimine önem veriyordu Amcasi Sultan Birinci Abdülhamid'in ölümü üzerine 7 Nisan 1789 günü 28 yaiindayken Osmanli tahtina oturdu

Sultan Üçüncü Selim edebiyata ve güzel yazi yazmaya çok merakliydi Yazmii olduiu hat ve levhalardan bazilari cami ve türbelere asilmiitir Arapça ve Farsça dillerini çok iyi konuiuyordu Çok merhametli bir insan olan Sultan Üçüncü Selim dinine, vatanina ve milletine çok düikündü Ciddi bir eiitim görerek yetiiti iyi bir iair, tamburi neyzen ve hanende idi Bestekar da olan Sultan Üçüncü Selim, güzel sanatlara düikün, açik fikirli, ancak zaafa varacak kadar yumuiak karakterliydi Osmanli Devleti'nde baticiliiin yerleimesini istiyordu

Sultan Üçüncü Selim tahta çiktiii zaman halk ona büyük ümitler bailadi Halk, genç hükümdarin Osmanli imparatorluiu'nu o eski güçlü ve ihtiiamli devirlerine geri döndüreceiini düiünüyordu Sultan Üçüncü Selim, 29 Mayis 1807 tarihinde Osmanli padiiahliiini iehzade Mustafa'ya terk ettikten sonra 1 yil 2 ay daha yaiadi Alemdar Mustafa Paia Olayi sirasinda, yeni padiiahin adamlari tarafindan 28 Temmuz 1808 tarihinde öldürüldü Cenazesi, Laleli Camii avlusunda, babasi Sultan Üçüncü Mustafa'nin yanina defnedildi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com