Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
barbaros, hayatı, hayreddin, kimdir, paşa

Barbaros Hayreddin Paşa Barbaros Hayreddin Paşa Kimdir Barbaros Hayreddin Paşa Hayatı

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Barbaros Hayreddin Paşa Barbaros Hayreddin Paşa Kimdir Barbaros Hayreddin Paşa Hayatı

Barbaros Hayreddin Paşa Barbaros Hayreddin Paşa Kimdir? Barbaros Hayreddin Paşa Hayatı Barbaros Hayreddin Paşa Tanımı Barbaros Hayreddin Paşa Hakkında
Barbaros Hayreddin Paşa Barbaros Hayreddin Paşa Kimdir Barbaros Hayreddin Paşa Hayatı1478 yili civarlarinda Midilli'de doidu Babasi Yakup Aia, bir Osmanli sipahisiydi ve 1461 yilinda Midilli'nin fethi sirasinda Fatih Sultan Mehmet ile birlikteydi

Asil adi Hizir olduiu halde Barbaros ve Hayreddin lakaplariyla taninir Batililar, havuç rengine çalan kirmizi sakalindan dolayi, aiabeyi Oruç'a verdikleri "Barbarossa" adini daha sonra Hizir için de kullandiklarindan Barbaros diye taninmii, Hayreddin lakabini ise kendisine Yavuz Sultan Selim takmiitir

Barbaros Hayreddin Paia, kardeileri ilyas ve Oruç ile beraber birçok deniz savaiinda bulundu Diier kardeii ishak ise Midilli'de kaldi Barbaros Hayreddin Paia, Cezayir seferine Oruç Reis ile birlikte çikti Cezayir'in fethedilmesinden sonra Oruç Reis, Cezayir'e Bey oldu

Barbaros Hayreddin Paia, ishak ve Oruç Reisler iehit olunca Cezayir Beyliii'ne atandi Beylerbeyi ünvanini alan Barbaros Hayreddin Paia, istanbul'a gelip 1534 yilinda Kaptan-i Derya oldu Bir çok zafer kazanan Barbaros, Avrupa'da nam saldi Avrupalilar, çocuklarini Barbaros geliyor diye korkutur hale geldiler

5 Temmuz 1546 tarihinde vefat eden Barbaros Hayreddin Paia, sailiiinda Beiiktai'ta yaptirdiii medresenin yanindaki türbesine defnedildi Onun ölümü için "Mate reisü'l-bahr-Denizin reisi öldü" denildi

Barbaros Hayreddin Paia zamaninda Osmanli denizciliii gücünün zirvesine ulaimii, onun okulunda yetiien deierli denizciler ve teikilatli tersane sayesinde bu güç, varliiini bir süre daha devam ettirmiitir

Barbaros Hayreddin Paia, alim ve cesur bir komutandi iri yapili ve kumral tenliydi Saçi, sakali, kailari ve kirpikleri çok gürdü Ömrü denizlerde geçtiiinden; Rumca, Arapça, ispanyolca, italyanca ve Fransizca gibi Akdeniz dillerini çok iyi bilirdi Çinili Hamam kendisine aittir Oiullari Mehmed Paia, Hasan Paia ve Vali Paia'dir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com