Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dünyadaki, dünyanın, kayıp, resimleri, şehirleri, şehirlerin

Dünya'nın Kayıp Şehirleri,Dünyadaki Kayıp Şehirlerin Resimleri

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Angkor
Khmer imparatorluğunun başkentliğini yapan bu muhteşem şehrin 9 ve 14 yüzyıllar arasında inşa edildiği biliniyor 140 yıl önce Fransız kaşif Henri Mouhot tarafından Kamboçya ormanları derinliklerinde yeniden keşfedildi Bir tahmine göre şehir artan nüfusunu besleyemediği için terk edildi

Kartaca
Antik dönemde Roma�ın rakibi Fenikelilerin başşehriydi Akdeniz�n en güzel kentlerinden biriydi Milattan önce 146 yılında Romalılar tarafından yıkıldı Tekrar ayağa kalkan şehri bir kez daha 698 yılında Araplar yerle bir etti

Babil
Antik dünyanın başşehriydi Nebukadnezar�n inşa ettirdiği söylenen asma bahçeleri dünyanın yedi harikasından biriydi 19 yüzyılda Kuzey Sarayı�ın ve surların kalıntıları bulundu Son kez ABD'nin Irak'ı işgali sırasında yağmalandı

Petra
Ürdün�n Lut Gölü ile Akabe Körfezi arasındaki kent, MÖ 400 ile MS 106 yılları arasında Nebatiler�n başkenti, Petra Antik Kenti Roma İmparatorluğu�un işgalinin ardından MS 400 yıllarında kaybolan şehir, yüzyıllar sonrasında 1812 yılında İsviçreli bir gezgin olan Johann Burkhardt tarafından bulundu Petra�ın gizemi sadece yüz yıllar boyu saklı kalmasından olmasa gerek ki, UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirasına dahil edildi

Akrotiri
Milattan önce 1500�ü yıllarda volkan patlaması sonucu yok olduğu sanılan Minoan uygarlığının kalıntıları Santorini adasında bulundu Bu kadim uygarlığın yazısı hala çözülebilmiş değil Atlantis efsanesinin de bu uygarlığın yok oluş hikayesinden kaynaklandığı zannediliyor

Oradour-sur-glane
Fransa�ın bu küçük kasabası aslında hiç bir zaman kaybolmadı İkinci dünya savaşı sırasında burada yaşayan 624 kadın, erkek ve çocuk SS�er tarafından katledildi Onların hatırası için kasaba savaştan sonra yıkıntı halinde olduğu gibi bırakıldı

Kuelap
Peru�un yüksek, ormanlık dağlarında inşa edilmiş, duvarlarla çevrili bu şehir son zamanlarda ortaya çıkarıldı ve arkeologların uğrak yeri haline geldi Evler, tapınaklar ve mezarlar 70�en fazla taş duvarla kuşatılıyor

Tikal
Maya uygarlığının başkentiydi 4000 bina ve 90 bin yerleşimci barındırıyordu 900�ü yıllarda neden bilinmeyen bir sebeple terk edildi

Machu Picchu
İnka İmparatorluğu 1530�u yıllarda İspanyollar tarafından ortadan kaldırıldıktan sonra bu muhteşem şehir bilinir olmaktan çıktı 1911 yılında Amerikalı kaşif Hiram Bingham tarafından yeniden bulundu Oldukça yüksek bir yerleşim yeri olan Şehrin teraslara neden bölündüğüne ilişkin en yaygın teoriler astronomi ve kurban törenleriyle ilgili

Troya
Onun sadece Homeros�n destanlarında geçen hayali bir şehir olduğu sanılıyordu Fakat 19 yüzyılda Arkeologlar Anadolu�a şehre ilişkin ilk kalıntılara ulaştılar Kazılar genişledikçe İlyada�aki hikayenin doğruluğunu kanıtlayan daha fazla kanıta ulaşıldı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com