Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
adamları, bilim, dalları, inceleyen, tarihe, tarihi, yardimcı, yardımcı

Tarihe Yardımcı Bilim Adamları Tarihi İnceleyen Bilim Dalları,Tarihe Yardimcı Bilim

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tarihe Yardımcı Bilim Adamları Tarihi İnceleyen Bilim Dalları,Tarihe Yardimcı Bilim

Tarihe Yardımcı Bilim Adamları Tarihi İnceleyen Bilim Dalları,tarihe yardimcı bilim
Tarihe Yardımcı Bilim Adamları Tarihi İnceleyen Bilim Dalları,tarihe yardimcı bilim

tarihe yardımcı bilim dalları, tarihe yardımcı bilim dalları nelerdir, tarihin alt bilim dalları, tarihe yardımcı olan bilim dalları, tarihin alt dalları, tarihin yardımcı bilim dalları, tarihe yardımcı olan bilim dalları nelerdir, eski yazıları inceleyen bilim dalı, sigolografi, tarih alt dalları, tarih yardımcı bilim dalları,tarihe yardımcı bılım dalları, tarihe yardımcı bilim adamları tarihi inceleyen bilim dalları ,tarihe yardimcı bilim dalları

1- Antropoloji: Soyları inceleyen bilimdir
2- Arkeoloji: Kazılarda çıkan belgeleri inceleyen bilimdir
3- Antroponomi: Kişi isimlerini inceleyen bilimdir
4- Coğrafya: Yeryüzün ve iklim özelliklerinin insanlar üzerindeki etkilerini inceleyen bilimdir
5- Diplomatik: Resmi belgeleri inceleyen bilimdir
6- Epigrafya: Kitabeleri inceleyen bilimdir
7- Etnografya: Kültürleri inceleyen bilimdir
8- Filoloji: Dilleri inceleyen bilimdir
9- Heraldik: Mühürleri inceleyen bilimdir
10- Hidrografya: Suları inceleyen bilimdir
11- Karbon 14 Metodu: Yaş hesaplayan bilimdir
12- Kronoloji: Takvim ve zaman bilimidir
13- Nümizmatik: Eski paraları inceleyen bilimdir
14- Onomastik: İsim bilimidir
15- Psikoloji: İnsanların ruhi durumunu ve karakterini inceleyen bilimdir
16- Secere(Soy Kütüğü): İnsanların soylarını inceleyen bilimdir
17- Paleografya: Eski yazıları inceleyen bir bilimdir
18- Sigolografi: Armaları inceleyen bir bilimdir
19- Sosyoloji: İnsanları ve toplumları inceleyen bir bilimdir
20- Toponomi: Yer isimleri bilimidir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com