Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hayatı, iii, osman, osmanın, sultan, üçüncü

İii. Osman, Sultan Üçüncü Osman,Sultan Üçüncü Osman'ın Hayatı

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İii. Osman, Sultan Üçüncü Osman,Sultan Üçüncü Osman'ın Hayatı

III Osman, Sultan Üçüncü Osman,Sultan Üçüncü Osman'ın Hayatı
III Osman, Sultan Üçüncü Osman,Sultan Üçüncü Osman'ın Hayatı
III Osman:
Sultan Üçüncü Osman 2 Ocak 1699 günü İstanbul'da doğdu Babası Sultan İkinci Mustafa, annesi Şehsuvar Valide Sultan'dır Şehsuvar Valide Sultan Rusdur Tahta çıktığı 56 yaşına kadar sarayda hapis hayatı yaşadığı için sinirli bir yapıya sahip oldu Ancak yine de şefkat ve merhamet sahibi, özellikle yalanı ve rüşveti sevmeyen bir insandı
Sultan Üçüncü Osman'ın musikiden nefret ettiği için bütün müzisyenleri saraydan uzaklaştırdı Sarayda dolaşırken cariyelerle karşılaşmak istemediği için ayakkabılarına demir ökçeler taktırmıştı Ökçelerden çıkan sesi duyan cariyeler padişahın geldiğini öğrenip yoldan çekiliyorlardı 2 yıl, 10 ay, 18 gün saltanat sürmüş bu süre içinde yedi tane veziri azam değiştirmiş, dönemi boyunca içte ve dışta barış ve huzur yaşanmıştır
Sultan Üçüncü Osman'ın zaman zaman kıyafet değiştirerek halkın arasına karıştığı bilinmektedir 30 Ekim 1757'de vücudunda çıkan bir çıbanın verdiği hastalıkla vefat etti Cenazesi Yeni Camiye Sultan Birinci Mahmud Han'ın yanına defnedildi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com