Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
devri, fetret, osmanlılarda

Osmanlılarda Fetret Devri,Fetret Devri 1402-1413

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Osmanlılar Ankara savaşında yenilmişlerdibundan yararlanan Anadolu beylikleri eski topraklarını fazlasıyla ele geçirdilerTimur, Osmanlıların yeniden toparlanmalarını engellemek için Yıldırımın oğulları arasındaki taht kavgalarını kışkırtmıştırBu dönemde Osmanlının Anadolu hakimiyeti oldukça zayıflamıştırFakat balkanlarda Eflak prensliği dışında toprak kaybı olmamıştırBunun nedenleri:
1Tımar sistemi nedeniyle bölgede gelirin ve refahın artması
2Avrupa’da yüzyıl savaşları nedeniyle büyük bir karışıklık yaşanması
3Fetihlerde yumuşak bir politika izlenmesi
4Halkın çapulculara karşı güvenliğinin sağlanması

Şehzadeler Arasında Mücadeleler:Timur’un Anadolu’da bıraktığı ortam kardeşler arasında 11 yıl sürecek taht mücadelelerini başlattıbu mücadeleler Bizans entrikaları ile daha da arttıSüleyman Çelebi Edirne’de, İsa Çelebi Bursa’da, Mehmet Çelebi Amasya’da, Musa Çelebi Balıkesir’de hükümdarlık ilan ettiler

İsa Çelebi yaptığı savaşlarda yenilerek öldürüldü Mehmet Çelebi Amasya’da durumunu kuvvetlendiriyordu Rumeli’de Süleyman Çelebi ile Musa Çelebi mücadelesi başladı Musa çelebi 1410’da Süleyman Çelebiyi öldürttüGeriye kalan iki kardeşten Musa çelebi Rumeli’de, Mehmet Çelebi’de Anadolu’da hükümdar olduMusa Çelebi bu dönemde İstanbul’u kuşatmıştır Mehmet Çelebi Osmanlı birliğini sağlamak amacıyla mücadeleye girişti Bizans’la anlaşarak Rumenliye geçtiFakat yenildi Ancak Musa Çelebinin komutanları Mehmet Çelebinin saflarına geçince Musa Çelebi yakalanarak öldürüldü(1413) Çelebi Mehmet Osmanlı devletini tek bayrak altında toplamayı başardı

1413 fetret devri 1402 1413 ,1402 1413 fetret devri, fetret devri 1402 1413, 1413 fetret devrinin sonu, tarih ödevi fetret dönemi, fetret devrinin nedenleri, fetret devri, fetret devri dönem ödevi, fetret devrinde anadoluda toprak kaybının nedenleri, osmanlı fetret dönemi,1çelebi mehmet 1402 1413, lale devri dönem ödevi, osmanlıda fetret dönemi sonuçları fetret devri ödev

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com