Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
haçlı, nedeni, nedenleri, nelerdir, seferi, seferleri’nin, siyasi

Haçlı Seferleri’Nin Nedenleri Nelerdir,Haçlı Seferleri’Nin Siyasi Nedeni,Haçlı Seferi

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Haçlı Seferleri’Nin Nedenleri Nelerdir,Haçlı Seferleri’Nin Siyasi Nedeni,Haçlı Seferi

Haçlı Seferleri’nin Nedenleri Nelerdir,Haçlı Seferleri’nin Siyasi Nedeni,Haçlı Seferi
Haçlı Seferleri’nin Nedenleri Nelerdir,Haçlı Seferleri’nin Siyasi Nedeni,Haçlı Seferi *** Dinî Nedenler

*Hristiyanların, kutsal yerleri, özellikle Kudüs'ü Müslümanlardan geri almak istemesi
*Katolik Kilisesi'nin Ortodoks dünyasını egemenliği altına almak istemesi
*10 yüzyılda Fransa'da ortaya çıkan Kluni Tarikatı'nın Hristiyanları Müslümanlara karşı kışkırtması
*Din adamlarının etkisi ile Hristiyanlarda oluşan koyu fanatizm
*Papa ve din adamlarının nüfuzlarını arttırmak istemeleri
*Seferlerin,bir günahlardan arınma biçimi olarak gösterilmesi

*** Siyasî Nedenler

*Avrupalıların Türkleri, Anadolu, Suriye, Filistin ve Akdeniz'den uzaklaştırmak istemeleri
*Türkler karşısında zor durumda kalan Bizans'ın Avrupa'dan yardım istemesi
*Senyor ve şövalyelerin macera arayışları

*** Ekonomik Nedenler

*İslam Dünyası'nın zenginliği, Avrupa'nın fakirliği
*Avrupalıların doğudan gelen ticaret yollarına hakim olmak istemeleri
*Avrupa'da toprak sahibi olmayan soyluların toprak elde etmek istemeleri
*Avrupalıların doğunun zenginliklerine sahip olmak istemeleri
*İtalyan tüccarlarının Doğu Akdeniz ve Karadeniz'deki ticaret merkezlerini ele geçirmek istemesi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com