Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
açamadı, almanya, hitler, saldırmadı, savaş, türkiyeye, türklere

Hitler Türkiyeye Neden Saldırmadı Almanya Neden Türklere Savaş Açamadı?

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hitler Türkiyeye Neden Saldırmadı Almanya Neden Türklere Savaş Açamadı? Adolf Hitler Bilindiği gİBİ ikinci Dünya Savaşında Çok yeri İşgal etmiştir

Örnek mi ?

Polonya-Çek-Fransa-Yunanistan vb

Adolf Hitler Bütün Dünyaya Kafa Tutmuş Ama Bir De Yahudi Kıyımı Yapmış Bir Canidir

Adolf Hitler Komşumuz Yunanistanı İşgal Etmiş

İran Üzerinden Rusyaya Saldırmış

Ama Türkiyeye Saldırmayacağım Diyerek İsmet Paşaya yazılı Olarak Bildirmiştir

Bizim O zamanlar Fransa Büyükelçimiz olan Behiç Erkin ( Atatürk ün Fikir Danıştığı Ender Kişilerden birisidir ) Türk Asıllı Olan 20 bİN Yahudi Vatandaşlarımızı Diblomasi İle Çok Zor Şartlarda Trenle Türkiyeye Getirtmeyi Bilmiştir

Mesela Fransada Fransız ve Başka Ülkeden olan Yahudilere Zulüm Yapılırken Türk Yahudilere Almanlar Hiç Bir yapmamıştır

Hatta Fransa yı İşgal eden Almanya Fransa Başbakanını Bile Tutuklamış Türkiye Araya Girince Almanya Serbest Bırakmıştır

Yani Almanya 85 Km olan Komşumuz Yunanistanı Dahi almış İran üzerinden Rusyaya Saldırmış Ama Sizce Türkiyeye Karşı Niye Savaş açmamış

Türk Yahudilerine Niye Zarar vermemiş

Sizce Neden?

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com