Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bey, devletinin, gazi’nin, ikinci, oğlu, orhan, osmanlı, padişahı

İ. Orhan, Osmanlı Devletinin İkinci Padişahı Orhan Bey Osmanlı Gazi’Nin Oğlu 1. Orhan

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İ. Orhan, Osmanlı Devletinin İkinci Padişahı Orhan Bey Osmanlı Gazi’Nin Oğlu 1. Orhan

I Orhan, Osmanlı Devletinin ikinci padişahı Orhan Bey Osmanlı Gazi’nin oğlu 1 Orhan
I Orhan, Osmanlı Devletinin ikinci padişahı Orhan Bey Osmanlı Gazi’nin oğlu 1 Orhan

I Orhan:
1281 yılında doğmuş, 1361’de ölmüştür Osmanlı Devletinin ikinci padişahı Orhan Bey Osmanlı Gazi’nin oğludur Yaşamı hakkında fazla bilgi yoktur Söğüt’de doğduğu bilinmektedir ama doğum tarihi kesin değildir Genç yaşta babasının yanında savaşlara katılan Orhan başarılarından dolayı“Gazi” unvanını aldı Bir Bizans kalesi olan Yarhisar’ın fethi sırasında büyük yararlılıklar gösterdi Bu savaş sırasında Yerhisar tekfurunun kızı Halafira esir düşmüştü Orhan Bey Osmanlılar arasında Nilüfer Halun olarak anılan Halafira’yla 1299’da evlendi Oğulları Süleyman ve Murad’ın annesi Nilüfer Hatundur 1346’da Bizans İmparatoru Kanta kuzenos’un kızı Teodora’yla evlendi
Başarılı ve cesur bir yönetici olan Orhan Bey Osmanlı topraklarını doğuda Ankara’ya batıda Edirne’ye kadar genişletti O güne kadar ahiret töreleriyle yönetilen beylikte ilk devlet kurumlarının temelleri Orhan Bey döneminde atıldı Bu kurumların en önemlisi devlet işlerinin görüldüğü divandır İlk düzenli orda bu dönemde kuruldu ilk Osmanlı parası yine Orhan Bey tarafından bastırıldı
Son yıllarını Bursa’da geçiren Orhan Gazi 1361’de öldü Mezarı Bursa’da gümüşlü kümbette babası Osman Gazinin yanındadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com