![]() |
Bu Gıdalar Her Derde Deva |
![]() |
![]() |
#1 |
angelesdream
|
![]() Bu Gıdalar Her Derde DevaTahıl, sebze ve meyvelerde bulunan maddeler ve vitaminler, depresyondan tansiyona kadar birçok hastalığa şifa kaynağı oluyor ![]() Sağlık Vakfı tarafından hazırlanan "Hangi Hastalığa hangi yiyecek?" konulu çalışmada, doğadaki tahıl, meyve ve sebzelerin hastalıklara karşı doğal yolla mücadelede etkin rol oynadığı vurgulanıyor ![]() Çalışmada, Urfa’nın acılı pul biberinin cilde iyi geldiği, meyveler arasında elmanın da ilaçlarda aspirinin karşılığı konumunda olduğu belirtiliyor ![]() GRİP VE DEPRESYON Özellikle havaların soğumasıyla birlikte insanların sıklıkla karılaştıkları grip hastalığına karşı, içerdiği folik asit ve C vitamini sayesinde satsuma etkili rol oynarken, mideyi düzene sokan tarçın ve sindirim sistemini düzenleyerek, mide ağrılarını gideren hardal gribe karşı etkili oluyor ![]() Günümüzde büyük sorun haline gelen depresyona karşı ise vücudun kolesterol oranını ayarlayan ve tende sürekli hücre yenilemesine neden olan avokado tüketilmesi öneriliyor ![]() Depresyona karşı ayrıca, beynin kendisini yenilemesine ve psikolojik rahatlık sağlamasına yardımcı olan çikolata, içerdiği A, B12 ve C vitaminleriyle istiridye ve beyindeki serotonin adlı kimyasal maddenin kendisini yenilemesini sağlayan patates tüketimi önemli rol oynuyor ![]() KALP SORUNLARI VE KANSER Kalp rahatsızlıklarının giderilmesinde ise B vitamini ve protein deposu olan bezelye, önemli bir yere sahip ![]() Kepekli ekmek bağırsak kanseri için faydalı olurken, çok kiraz yenmesi gut hastalığına yakalanma riskini düşürüyor ![]() ![]() Kalp için ayrıca elma, mısır gevreği, salatalık, yumurta, sarımsak, humus, kavun, süt, şeftali, pirinç, tuz, çay, ton balığı, hindi eti ve karpuz da faydalı yiyecekler arasında ![]() Son yıllarda insanlığı tehdit eden en önemli hastalıkların başında gelen kansere karşı ise antioksidan olan betakaroten açısından zengin kayısı etkili olurken, arpa, mısır, buğday, yulaf gibi tahıllar da kanserojen maddelerin vücuttan atılması sürecini hızlandırmakta ![]() Kansere karşı fasulye, pancar, lahana, havuç, nohut, incir, sarımsak, fındık, mercimek, zeytinyağı, soğan, şeftali, pirinç, çilek ve domates gibi yiyecekleri tüketmek de etkili oluyor ![]() DİĞER HASTALIKLARA KARŞI TÜKETİLMESİ GEREKENLER ![]() ![]() ![]() Hindistan cevizi: İçerdiği myristin adlı madde kusmayı engeller, basur tedavisinde etkilidir ![]() Papatya çayı: Bağırsak yollarında toplanan gazı çıkartır, sindirim sistemini düzenler, mide ağrısını keser ![]() Enginar: Cynarine adlı madde sayesinde en sert yiyeceklerin bile sindirimine yardımcı olur ![]() Meyan kökü: Adrenalini yükseltir, insanın strese girmesini engeller, kan basıncını düşürür ![]() Ekmek: Şekerli yiyecek yenildiğinde içindeki asitler dişlere her 20 dakikada bir saldırır ![]() ![]() ![]() Yoğurt veya beyaz peynir: Diş sağlığı için kalsiyum deposu olan bu iki yiyecek tercih edilmelidir ![]() Muz: Zengin bir potasyum kaynağıdır ![]() ![]() Rezene: İçerdiği potasyum sayesinde tansiyonu düzenler ![]() Un: Yapıldığı tahılın besin değerlerini içerir ![]() ![]() Arpa: İçerdiği kalsiyum ve potasyum gibi minerallerle vücuda direnç kazandırır ![]() Yoğurt: Günde 150 gram yoğurt, vücudun bir günlük kalsiyum ihtiyacını karşılar ![]() Çikolatalı puding: Vücuttaki kan, istediği protein ve mineralleri çikolatalı pudingle alır ![]() Dondurma: Günde 2 top vanilyalı dondurma yemek, insan vücudunun günlük protein ihtiyacının yüzde 20’sini karşılar ![]() Kola: Kafein vücudun yorgunluğunu alır ve konsantrasyonu sağlar ![]() Üzüm: İçerdiği "elajik asit" sayesinde, menopozun neden olduğu kemik erimesine karşı koruma görevi yapar ![]() Kekik: Timol adı verilen bir tür doğal yağ, vücuttaki diğer yağların parçalanmalarını sağlar ![]() ![]() Zencefil: Uyarıcı etkileri kan damarlarını genişletip kan dolaşımını artırarak romatizma ağrıları ve yanmaları yok eder ![]() Hurma: Besin değeri yüksek ve önemli bir enerji kaynağıdırlar ![]() ![]() Pancar: Böbrekleri çalıştırır ![]() ![]() ![]() Kavun: Orta boy bir kavunun yarısı, günlük C vitamini ihtiyacını tamamen karşılar ![]() ![]() Mercimek: Çözünebilir lif içermesi sayesinde kandaki kolesterol oranını düşürür ![]() ![]() Tarçın: Koli basilinin üremesini önler ![]() ![]() Midye: Omega-3 yağı açısından zengin bir besin kaynağıdır ![]() ![]() Soğan: Sarımsakla birlikte enfeksiyonlarla mücadele eder ![]() ![]() Ispanak: Antioksidan özelliği taşıyan A vitaminine dönüşen betakaroten içerir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|