Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
atatürkçülüğün, temel, unsurları

Atatürkçülüğün Temel Unsurları

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Atatürk ilkeleri olan Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Halkçılık, Laiklik, İnkılapçılık (Devrimcilik) ve Devletçilik ilkeleri tamamen akla ve mantığa uygun devrimlerdir Atatürk, akıl ve bilimin vazgeçilmezliğini her fırsatta savunarak; “Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için başarı için en gerçek yol gösterici ilimdir, fendir” demek suretiyle, bilimin insan hayatındaki büyük önemine dikkati çekmiştir

Atatürk, akla ve mantığa uymayan işlerin yok olup gideceğini, en geçerli ve kalıcı olan işlerin bilimin ışında yapılmış işler olduğunu savunan bir ilim adamıdır aynı zamanda Hayatın her aşamasında bilimi rehber edinen Büyük Önder, bir çok kitap yazmış bu kitaplar içerisinde olan “Geometri” kitabı ile akla ve mantığa uygun olmadığını anladığı bir çok geometri terimini değiştirerek bugün kullandığımız “açı, kare, dikdörtgen, beşgen, çevre, yarıçap” gibi kelimeleri Türkçe’mize armağan etmiştir

Atatürk ilke ve inkılapları akla ve mantığa uygun olması sebebiyle bugün de geçerliliğini koruyan ve tüm dünyada örnek alınan ilke ve yeniliklerdir Atatürk, kendi izinden gelmek isteyenlere de akıl ve bilimin önemini şu sözlerle vurgulamıştır; “Benim Türk milleti için yapmak istediklerim ve başarmaya çalıştıklarım ortadadır Benden sonra beni benimsemek isteyenler, bu temel mihver üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar”

Aklın ve bilimin ışığında gerçekleştirilmiş olan bütün ilkelerin dayandığı temel öğe “Akıl ve Bilim”dir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com