Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1936, boğazlar, montreux, montrö, sözleşmesi, temmuz

Montrö (Montreux) Boğazlar Sözleşmesi ( 20 Temmuz 1936 )

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Lozan Antlaşması ile Türkiye’nin Boğazlar’da silah bulundurması ve Boğazlar’a geçişi düzenlemesi engellenmişti
Bu durum, Almanya ve İtalya’nın hızla silahlanması ile Türkiye’yi tehdit edici boyutlara ulaşmıştı
Milletler Cemiyeti’nin, Boğazlar üzerindeki güvencesi Almanya ve İtalya karşısında yetersiz duruma düşmüş, Boğazlara muhtemel bir saldırı şüphesi artmıştı
20 Temmuz 1936′da yapılan Boğazlar Konferansı’nda, Boğazlar üzerindeki Türk egemenliği kayıtsız şartsız kabul edilerek, Montrö Boğazlar Sözleşmesi imzalandı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com