Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
açılmasının, tbmmnin, önemi

Tbmm'nin Açılmasının Önemi

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tbmm'nin Açılmasının Önemi

TBMM'nin Açılmasının Önemi
TBMM'nin Açılmasının Önemi
Alınacak kararları uygulayabilmek için İstanbul hükümeti yerine Ankara'da yeni bir hükümetin kurulması kararlaştırılmıştır

Ankara'daki hükümetin her konudaki faaliyetlerinde tek yetkili kurul olduğu ifade edilmiştir

Padişah vekili atanamaz denerek TBMM'nin baskı altında kalmaması sağlanmıştır

Yeni açılan meclisin sürekli olduğu ve kararlarının da bağımsız olduğu ifade edilmiştir

TBMM yasama ve yürütme yetkisine sahiptir

TBMM güçler birliğini sağlamıştır

Alınacak kararların kısa sürede sonuçlandırılması sağlanmıştır

Suçluların yargılanması için "istiklal mahkemesi" kurulmuştur Bu mahkemelerin kurulmasıyla TBMM yargı yetkisine sahip olmuştur

Ülke yönetiminde tek egemen gücün millet olduğu belirtilmiştir

Padişah ve halife meclisin belirleyeceği kanuni esaslara göre uygun olan durumunu alacaktır

Milli birlik ve beraberliğin korunması saltanat ve padişah yanlılarının küstürülmemesi için bu madde benimsenmiştir

Hükümet kurmak gereklidirGeçici kaydıyla bir hükümet reisi yada padişah vekili atamak doğru değildir

Meclis hükümeti sistemi kabul edilmiştir Cumhuriyetin kurulmasına kadar hükümetin kurulması bu sisteme göre yapılacaktır Cumhuriyetin ilan edilmesinden sonra "kabile sistemi'ne geçilmiştir

Meclisten seçilecek bir heyet hükümetinde başkanıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com