|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
1924, kabulü, kanunu, kanunu’nun, mart, tedrisat, tevhidi |
![]() |
Tevhid-İ Tedrisat Kanunu - Tevhid-İ Tedrisat Kanunu’Nun Kabulü (3 Mart 1924) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tevhid-İ Tedrisat Kanunu - Tevhid-İ Tedrisat Kanunu’Nun Kabulü (3 Mart 1924)Tevhid-i Tedrisat Kanunu - Tevhid-i Tedrisat Kanunu’nun Kabulü (3 Mart 1924) Tevhid-i Tedrisat Kanunu - Tevhid-i Tedrisat Kanunu’nun Kabulü (3 Mart 1924) Tevhid-i Tedrisat Kanunu, 3 Mart 1924, eğitim ve öğretimin birleştirilmesi kanunu, eğitim ve öğretimin birleştirilmesi, tek elde toplanması, Eğitim programları ve kuruluş amaçları, Köhnemiş eğitim sitemi, çağdaş eğitim sitemi Tevhid-i Tedrisat Kanunu’nun Kabulü (3 Mart 1924) - Eğitim ve Öğretimin Birleştirilmesi ve Tek Elde Toplanması Osmanlı Devleti’nin eğitim sisteminde birlik yoktu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Eğitim ve öğretim birleştirilmiştir ![]() ![]() - Ülkedeki her çeşit eğitim ve öğretim kurumları devlet denetimine alınarak Millî Eğitim Bakanlığına bağlanmıştır ![]() ![]() - Medreseler kapatılmış çağdaş, laik ve millî eğitim sistemine geçilmiştir ![]() Kaynak: T ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tevhid-İ Tedrisat Kanunu - Tevhid-İ Tedrisat Kanunu’Nun Kabulü (3 Mart 1924)Tevhid-i Tedrisat Kanunu’nun Kabulü (3 Mart 1924) - Eğitim ve Öğretimin Birleştirilmesi ve Tek Elde Toplanması Osmanlı Devleti’nin eğitim sisteminde birlik yoktu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tevhid-İ Tedrisat Kanunu - Tevhid-İ Tedrisat Kanunu’Nun Kabulü (3 Mart 1924)Tevhid-i Tedrisat Kanunu’nun Kabulü (3 Mart 1924) Eğitim, toplumsal bir ihtiyacı karşıladığından bir devlet hizmetidir ![]() ![]() ![]() ![]() Osmanlı eğitim sistemi, hukuk sistemi gibi çok başlılık içindedir ![]() ![]() ![]() ![]() Osmanlı Devleti'nin son yıllarında art arda girdiği savaşlar hem eğitime bütçeden daha az pay ayrılmasına hem de öğrencilerin askere alınması nedeniyle eğitimin aksamasına yol açmıştır ![]() ![]() Mustafa Kemal Paşa, daha Kurtuluş Savaşı sürerken bu çok başlı eğitim sistemini kaldırarak tüm memleket evlatlarının yüksek öğretime kadar birlikte, bir bütün hâlinde bilim ve tekniğe dayanarak okutulacaklarını yani eğitimde birliğin sağlanacağını belirtmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zaferden sonra, 3 Mart 1924’te çıkartılan Tevhidi Tedrisat Kanunu ile ikili eğitim yerine, çağdaş bir toplumun bireylerini yetiştirecek tek bir eğitim sistemini kurmak üzere öğretim birleştirilmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1926 yılında Maarif Teşkilatı hakkında kanun çıkartılmıştır ![]() ![]() ATATÜRK döneminde eğitimin millî olmasına çok önem verilmiş; Türklerin tarih boyunca uygarlığa yaptığı hizmetler ortaya çıkarılarak millî duygunun güçlenmesi sağlanmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|