Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
öyküler

Öyküler

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Öyküler

Öyküler

Tolstoy, Çehov için şunu söylemiştir: “Ne kadar mükemmel bir dil! Hiçbirimiz, ne Dostoyevski ne Turganyev ne de ben bu şekilde yazabiliriz” Modern kısa öykücülüğün kurucusu kabul edilen Anton Pavloviç Çehov, gereksiz sözcük kullanmaz öykülerinde Sade yazmak, halk dilini ve deyimlerini kullanmak başlıca ilkesidir Rus düzyazı sanatına bu yönüyle büyük yenilik getirmiştir Ona göre, en bilge kişi en sade, en kolay yoldan anlatandır

Kedisi, sert ve otoriter bir ortamda büyüyen Çehov, kendisini mutsuz eden bu gerçekliğe düş gücünü güçlendirerek başkaldırmıştır Zor koşullar altında geçen çocukluk yılları, hikâyelerinde çocuklara geniş yer vermesine ve hep hüzünlü, incinmiş çocukları anlatmasına neden oldu Rus tiyatrosunun da kurucularından olan Çehov’un oyunları tiyatroya da uyarlanmıştır Çehov''un duru anlatımı ve hüzünle ironiyi dengeleyişini çocukların ve gençlerin duygusal dünyalarını beslemekte, dengelemektedir Gerçeklik ve düş kavramları üzerine analitik düşünmeyi teşvik eden bu öyküler düş gücüne methiyeler olarak da okunabilir

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
haber ver

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com