09-09-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gerçeği İnciten Papağan
Gerçeği İnciten Papağan
“Akşam kurstan dönünce posta kutusunda bir mektup buldu Ceylanlardan geliyordu Yazmanın yaşamaktan daha değerli olduğunu düşündü Belli belirsiz bir sesle ‘Yazı bir uçmaktır’ dedi Oysa yıllar önce, ‘Edebiyat daha çok sonsuzlukta bir cereyandır, yazı onun için bir mazbata mahallidir’ derdi İçeride ölgün bir ışık vardı, şaşırdı, böyle bırakmamıştı çıkarken Kapı aralıktı Papağan içerideydi ‘Öldürücü bir zehir gibi benden kaçıyorsun, boşuna tüketiyorsun kendini’ dedi Sustu Yeşil Gözlü Adam Papağan acı sözler söyledi ‘Yıldızınızı karartacağım, bize akıllı adam lazım değil’ dedi Ne olduysa Papağan’ın bunları söylediğinin akşamı oldu ”
Şark edebiyatının alegorik tahkiye geleneği ile modern öykünün yenilikçi formlarını buluşturan, imgelerle örülü, açık uçlu metinler Yalsızuçanlar’ın öyküleri iki dünyanın kesişim noktasından sızıyor Hem birer doğu masalı anlatıyor okuruna, hem de imgelerinin gücünden rengârenk bir âlem sunuyor
“…şöyle bir bakayım dedim Şaşırdım Bir Türk Kafka’sıyla karşılaştığımı duydum ‘Kapı’, ‘Yılan’ çarptı beni Borges’i de düşündüm Benzersizliğinin sürmesini çok isterim ”
Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09 09 2012
6,73 TL
|
|
|