Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
umami

Umami

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Umami

Umami

Nurarıklı, Serendipli değil ama, edebiyatımıza İngilizcedeki "serendipity" çağrışmayla ayak bastı -hiç beklenmedik bir anda, umulmadık yerde keşfedilen bir değer
Her şeyi -konuları, kurgulan, üslubu, söz varlığı kullanımı, konuşmaları- hep kendine özgü Zihni, gözleri, ruhu, hayal gücü bu denli özgün yazarımız o kadar az ki Mitolojik ve edebî atıflarında bile başka hiç kimseyi andırmıyor Nurarıklı, kendi kişisel mitolojisini var ediyor -kahramanlarıyla, olaylarıyla, imge ve simgeleriyle
Bir büyücü Nurarıklı: hem sihir var onda hem keramet Ustaca bir minimalizmle geniş bir coğrafya yaratıyor, incecik fırçalarla çarpıcı kişi (lik) ler, daracık soluklarla beşeri bir destan Bu dinamik eserde doğal bir virtüöz, güçlü bir ruh, özgün bir estetik var
Talât S Halman
''''Çalıştığım bir ciltlikte yıllar önce, sıkıntıdan çamaşır makinesinde bir kırmızı çorabın devinimlerini izlemiştim iki saat boyunca," demişti, "bizim danslarımıza benziyordu" Kırmızı elbisesiyle üç dört erkekle birden yaptığı dans gözümün önüne gelmişti Bir gün sivil toplum çalışmalarımız bitince beni elimden tutarak o karanlık mağara gibi gece kulübüne götürmüştü Biraz şehir dışında bir yerdi Kapıda parolayı söyledi Benim duymama aldırmadan Hernando"
Talât S Halman

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
8,12 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com