Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ağlamaz, büyük, kızlar

Büyük Kızlar Ağlamaz

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Büyük Kızlar Ağlamaz

Büyük Kızlar Ağlamaz

"Tan ağarıyor Cam mavisi, soğuk Pembe bulutlar ağaçların gerisinde Ayaklarımı karnıma çekip ısınmak istiyorum İskemlede bir adam bacaklarını açmış, kucağına yüzükoyun yatırdığı pembe yün elbisesinden, saçlarından su damlayan, çıplak bacaklı, mavi lastik çizmeli çocuğun saçlarının arasındaki yosunları temizliyor Eline yapışan yosunları pantolonuna siler sîlmez yavaşça ters çeviriyor çocuğu Çocuk cansız, yüzü mosmor"

İlk öykü kitabı Büyük Kızlar Ağlamaz ile edebiyat dünyasının ilgisini çeken Fadime Uslu, kısa bir süre sonra Gölgede Yaşamak ile 2011 yılında Yunus Nadi Öykü Ödülü''nü aldı Yazarına sunduğu özgürlük alanını çok iyi değerlendiren Uslu, öyküsünün odağına insanı yerleştirirken akıp giden yaşamı bir öykücü gözüyle kavrıyor Öykü dilini oluştururken şiirin, resmin, sinemanın ve müziğin olanaklarından yararlanıyor Bakışlarını kadının dünyasına, dışlanmışlığına, yalnızlığına yöneltirken aynı tarafsızlıkla erkek dünyasına da çeviriyor kamerasını

Büyük Kızlar Ağlamaz, sözcükleri bir kuyumcu titizliğiyle seçilmiş kadının, erkeğin yaşamının trajik yanına yöneltilmiş incelikli bir bakışın ürünü öykülerden oluşuyor

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
7,30 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com