Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
duvardaki, kapı

Duvardaki Kapı

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Duvardaki Kapı

Duvardaki Kapı

Wells, fantastik bir öykünü tek bir fantastik olayı içermesi gerektiği düşüncesindeydi; bu kitap için seçmiş olduğumuz beş öykü bu sağgörü kuralına uyar Duvardaki Kapı''da olay Londra''da geçer; bu öyküde, Wells''le kolayca bağdaştırılamayan alegorik bir tını vardır Yazarın belki de özyaşamsal olan bu öyküsü, ertelemelerin doğurduğu yalnızlık bakımından hepimiz için geçerlidir Wells, Plattner Hikayesi''nde, dördüncü boyut varsayımının patetik olanaklarından yararlanır Öykü kahramanı yalnız bir insandır yine Son Mr Elvesham''in Hikayesi, bildiğimiz gölge konusunun güzel bir çeşitlemesidir Kristal Yumurta''da iki faklı konu vardır: Öykü kahramanının çaresizliği ve evreni kapsayan beklenmedik bir projeksiyon Aleph adlı öykümü bu yapıtın anılarına borçluyum Sihirli Dükkan, kabusa dönüşen bir düşten, yeniden uyanıklık haline geçilmesini anlatır Wells''i yüzyılımızın başında keşfetmiş olmaktan üzüntü duyuyorum O şaşırtıcı, kimi kez de korkunç mutluluğu duyumsayabilmek için onu şimdi keşfetmeyi isterdim-Jorge Luis Borges-(Arka Kapak)

120x220

Ciltsiz

3 Hamur

Çevirmen : Ülker Erzurumluoğlu

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
9,00 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com