Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
nezval

Nezval

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Nezval

Nezval
[*]20Yüzyılın en önemli çek şairlerinden biri sayılan Vitezslav Nezval,26 Mayıs 1900 de Moravya bölgesinde Biskupovice köyünde doğduPrag da hukuk ve edebiyat öğrenimi gördü1920 den başlayarak yoğun bir şiirsel üretim sürecine girdi1920 lerde ülkesinde Jaroslav Seifert ile birlikte poetizm (Şiircilik)akımının önderi oldu1924 de Çekoslav Komünist Partisi ne girdi1933 de gittiği pariste Andre Bretonla tanışınca Gerçeküstücülük akımına bağlandı1934 de Moskova daki 1Sovyet Yazarlar Kongresi ne ,1935 de Paris te Uluslararası Yazarlar Kongresi ne katıldıNazi İşgali altında da ülkesini terk etmedi1944 de bir süre tutuklu kaldı1945 de ülkesi nin özgürlüğe kavuşmasından sonra Kültür Bakanlığı Sinema Sanatları Bölümünün başına getirildi1953 de ulusal sanatçı seçildiŞairliğin yanı sıra 6 Nisan 1958 de yazmakta olduğu otobiyografisini tamamlayamadan çldüBu kitapta yer alan şiirler Nezval in bütün şiir serüvenini yansıtacak biçimde derlendi

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
haber ver

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com