Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hece, taşı

Hece Taşı

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hece Taşı

Hece Taşı

Daha önce, yayımlanan Kerahet Vakti şiir kitabından sonra Hece Taşı şairin ikinci kitabı oluyor Halk edebiyatı
tarzında yazan Pir Sultan Abdal, Karacaoğlan gibi halk ozanlarının takipçisi olduğunu gerek söyleyişi gerekse de dizelerinde dile getiren şairimiz aynı zamanda ''harabat şairlerinin'' de hayranıdır
Deruni mahlasıyla yazan ozan kendini şöyle tanımlamaktadır:

Harabat ehlinin harabıyım ben /İnsanı kamilin turabıyım ben /Hayyam’ ın elinde şarabıyım ben /Meyi meşkle seven Deruni derler
Şehir Nesimin’ in derisiyim ben /Pir Sultan Abdal’ ın çerisiyim ben /Geçmiş ozanların serisiyim ben /Onlardan feyz alan Deruni derler

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
8,80 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com