Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
arzu, günün, sonunda

Bir Günün Sonunda Arzu

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bir Günün Sonunda Arzu

Bir Günün Sonunda Arzu

Dilin üstüne yükselmiş, mevcut Türkçeyi aşmış bir sanatçı olarak nitelenen Ahmed Hâşim, az sayıda şiir yazdı; sağlığında yalnızca Göl Saatleri ve Piyale adını verdiği iki şiir kitabı yayımlandı Ama, hem kendi kuşağı hem de sonraki kuşaklar üstünde etkisi büyük oldu Şiiri anlam zorunluluklarından kurtaran, ses, ritim, imge değerlerini öne çıkaran, çoğunlukla kendi özel temaları çevresinde şiirler yazan Hâşim, bugün edebiyatımızın klasikleri arasında Bir Günün Sonunda Arzu adını verdiğimiz bu kitapta, Göl Saatleri ve Piyale’den başka şairin dergi ve gazetelerde kalmış şiirleri de, hem özgün hem sadeleştirilmiş biçimleriyle yer alıyor
Akşam, yine akşam, yine akşam
Bir sırma kemerdir suya baksam
Üstümde semâ bir kavs-i mutalsam!
Akşam, yine akşam, yine akşam
Göllerde bir dem kamış olsam!

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
16,78 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com