Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
fazıl, feylesof, kızım

Fazıl ve Feylesof Kızım

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Fazıl ve Feylesof Kızım

Fazıl ve Feylesof Kızım

Yahya Kemal, şiirimiz kadar resmimiz ve nesrimiz olsaydı geçmişimizi daha iyi tanır ve anlardık, diyor Edebî nesir türlerinden hikâye, roman ve tiyatro bir nispette geçmişi aydınlatacak ipuçları verirse de onların hedefi herşeyden önce estetik değildir Bana göre geçmişi tanımak için en değerli malzeme hatıralar, günlükler ve mektuplar içindedir Ne var ki geçmiş yüzyıllarda edebî nesir türleri gibi hatıra ve günlük tutmak ve mektup saklamak gibi âdetlerimiz de pek yok Bu alanda geçen yüzyıllardan kalan malzeme sayılıdır 19 yüzyılın ikinci yarısı ile 20 yüzyılın başlarından kalan birkaç mektup koleksiyonu ise epey sonraki yıllarda okuyucu ve araştırıcının hizmetine sunulabilmiştir: Büyük çapta Namık Kemal’in, Abdülhak Hâmid’in, Ziya Gökalp’ın; daha az hacimde Beşir Fuad’la Muallim Naci ve Fazlı Necib’in, Tevfik Fikret’in, Yahya Kemal’in, Ahmed Haşim’in mektupları gibi 20 yüzyıl doğumlu yazarlar bu bakımdan daha talihli görünmektedir

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
22,00 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com