Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aşk

İp = Aşk

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İp = Aşk

İp = Aşk

Geleneksel halk söyleminin, söz sanatındaki derin ironiyle buluşmasını deneyen, modern toplumun; yalnızlık, yabancılaşma, mülkiyet düşkünü, bencillik ve çıkarcı hallerini sorgulayan şiirleriyle, sıcacık bir dokunuş olmayı deniyor Dedocan…
Neyzen’le, devamlılığa inat, okuldan kaçan arsız ve çalışkan çocuklara selam verirken, “ben artık aşık olmak değil, yaşamak istiyorum” diyerek; Nâzım Hikmet duyarlılığına dokunarak, Can Yücel’le devrim ve itiraz bahçelerindeki üzüm salkımlarına uzanıyor, yüreğinin kırık merdivenlerine aldırmadan… Şarap için… Can Yücel’in, “ Aşk olsun sana çocuk” şiirini unutmadan…
Düşlerimizi, gülüşlerimizi ve geleceğimizi asmak için sırada bekleyen bütün zalimlerin ipine karşı itiraz olarak; aşktan, barıştan, haktan, paylaşmaktan ve sınırsızlıktan beslenen şi-irlerine ve Dedocan kardeşime hoşgeldin diyorum Paul Eluard’ın dediği gibi, “şiir boşuna yazılmış olmayacak…” Buna yürekten inanıyoruz…
Namık Kuyumcu

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
4,87 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com