Kim Bağışlayacak Beni |
09-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kim Bağışlayacak BeniKim Bağışlayacak Beni Kim Bağışlayacak Beni, Birhan Keskin in 1991-2002 yılları arasında yayımlanmış beş kitabını tek cilt içinde bir araya getiriyor Delilirikler (1991), Bakarsın Üzgün Dönerim (1994), Cinayet Kışı + İki Mektup (1996), Yirmi Lak Tablet + Yolcunun Siyah Bavulu (1999) ve Yeryüzü Halleri (2002) Şairin sesini en iyi ifade ettiğini düşündüğümüz şiirlerden biri olan ?Salyangoz?, Yeryüzü Halleri?nden: İçimdeki taş yerinden kımıldadı Göğün altında, yerin telef edilmiş yüzünde bir papatyanın "olmaz" yaprağına düştüm Ben sustuysam söz de sussun Olmadı, taşındım ertesi gün "olur" yaprağına Orda büyüttüm hatırayı, ordan düştüm Hatıra da unutsun kendini koyuluğunda Beni gel beni bul beni al, istediğin yerde uyut bendeki hatırayı istedim Vardığım yer bir uçurumdan kekeme, gümüşten ipliğim azaldı- susmaya unutmaya uykuya yelteniyorum İÇİNDEKİLER Yeryüzü Halleri Zümrüdüanka Denizkabuklusu Karınca Salyangoz Tırtıl Örümcek Balık At Dağ Ova Buzul Göl Deniz Çöl Gül Morsalkım İncir Zeytin Ağacı Avlu Kapı İnsan Yolcu Beyaz Delik 20 Lak Tablet Kapı Eşiği Derin Zaman Enstrümantal Penguen Aşk Ayrılık İz Nar Hüseynî Yaprak Yağmur Huzur Tünel Olgunluk Gidiş Servi / Gül Su Düet / A Düet / B Mektup Rüzgâr Yolcunun Siyah Bavulu Cinayet Kışı Dua Baldamlası Diğer Yarı/Uçurum Saf Sabır Ölgün Doğa Zaman Hançer Eski Bahçenin Hafızası Ruth İz Cinayet Kışı Kaktüs and Teksas Kaktüs and Teksas Masumiyet Mağara Çiçeği Giz Eksik Cinayetler Bakarsın Üzgün Dönerim Kışın Bana Yaptıkları Ve İpek ve Aşk ve Alev Tüller ve Silah Sahra ve Serap Yaz Fotoğrafları Bir Mevsim Yok Anne Gibi Delilirikler Uzak Kızkardeş Delilirikler I Delilirikler II Kaybolanlar İçin Yanıp Durma Ayini Yarısından Sonrası Gri Olan Koridor Woman in Red Paranoyak Ay-Rı I Ay-Rı II Apollon I Apollon II Hüzünlü Gezinti Güvertesi I Hüzünlü Gezinti Güvertesi II Hüzünlü Gezinti Güvertesi III Hüzünlü Gezinti Güvertesi IV Aralıklar I Aralıklar II Ürünün Resimleri: Piyasa Fiyatı - 09092012 12,44 TL |
|