Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
muhayyelat

Muhayyelat

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Muhayyelat

Muhayyelat

Muhayyelat, sözlü kültürün yazılı kültürle, geleneğin moderniteyle, Doğu edebiyatının Türk edebiyatıyla iç içe geçtiği, Tanzimat dönemi roman ve hikâyelerine yön veren bir klasik Yayımlandığı dönemde büyük bir ilgiyle karşılanan eser, Giritli Ali Aziz Efendi tarafından, Binbir Gece Masalları tadında, birbiriyle bağlantılı üç bölüm halinde yazılmıştır Hikâye içinde hikâye tekniğinin kullanıldığı eser, sade bir üslûpla kaleme alınmıştır Muhayyelat, Türk edebiyatında geleneksel hikâye ile modern anlatım tarzının buluştuğu noktadır Osmanlı ve Türk edebiyatı için ilk fantastik eser, aynı zamanda modern edebiyata geçişte önemli bir mihenk taşıdır

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
5,76 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com