Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bulgaristan, mektupları

Bulgaristan Mektupları

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bulgaristan Mektupları

Bulgaristan Mektupları

1949 yılında Bulgaristan’a göç eden, 1958 yılında Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyeliğine kabul edilen, parti çalışmalarını Bulgaristan dışında sürdürdükten sonra 1971 yılında bu ülkeye dönen şair, yazar ve çevirmen Fahri Erdinç ile Kemal Özer’in birbirlerine yazdıkları mektuplar, 1976-86 döneminin sanatsal ve siyasal gündemlerine ışık tutuyor 1970’li yıllarda Türkiyeli yazar ve sanatçılar ile sosyalist ülkelerin yazar ve sanatçıları arasında daha sıkı bağlar kurulmuş ve karşılıklı ziyaretler yoğunluk kazanmıştı Erdinç ile Özer, mektuplarında, hem bu ilişkiler hem de Bulgar ve Türk yazar, şair ve sanatçılar hakkındaki değerlendirmelerini paylaşıyorlarO yıllarda Bulgaristan’a kimler gitmişti? Bulgar yazar ve sanatçılar ile ne tür ilişkiler kurulmuştu? Fahri Erdinç’in çalışmaları Türkiye’de neden yayımlanamamıştı? Kemal Özer’in sosyalist ülkelerle ilgili izlenimleri nelerdi? Aziz Nesin’in Nâzım Hikmet hakkında yazdıkları Erdinç ile Özer’i neden rahatsız etmişti? Özdemir İnce, TKP üyesi Erdinç’ten hangi konuda yardım istemişti? Türkiye Yazarlar Sendikası’nın 1979 yılındaki genel kurulunda ne tür bir saflaşma yaşanmıştı? Fahri Erdinç ile Kemal Özer’in mektupları, bir dönemin çok bilinmeyen gerçeklerini gündeme taşıyor

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
14,08 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com