Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bayırı, istanbıl, manastır, molla

Manastır – Istanbıl / Molla Bayırı No: 2

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Osmanlılar Balkanlar’daki fetihlerine II Padişah Orhan zamanında başlayıp (1385), I Murat döneminde Serez, Manastır, Ohri dahil Arnavutluk sahillerine kadar egemenliklerini kabul ettirirler Ardından ele geçirdikleri şehir ve köylere Anadolu’dan pek çoğu Yörük ailelerden oluşan toplulukları iskan ederler Zaman içinde Osmanlı’nın önemli bir uç şehri olacak Manastır, benim ailemin de uzun yıllar yaşayacağı kozmopolit bir kent olur…Kitabımın “Manastır” bölümünde yirminci yüzyılın ilk yarısında aile büyüklerimin yaşam öykülerini konu alırken, Balkanlarda bir Türk kentinin fiziksel, sosyal özelliklerini, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti tarihi ile birlikte kaleme aldım “İstanbul” adını verdiğim ikinci bölümde ise doğduğum, büyüdüğüm kentimin gözümün önünde kaybolan değerlerine önem verdim 1940 ve 50’lerde aile içi yaşantımızla birlikte, Fındıklı, Kabataş, Tophane istimlakleri ile İstanbul’un hızla bozulan dokusunu, ekonomik, sosyal, siyasal ve kültürel olaylarını; mahalle içi yaşantılarını, o günlerine koşullarındaki okullarımı, sevdiğim semtleri anlatmaya çalıştım

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
17,59 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com