Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bediüzzaman`ın, efendi, feyzi, katibi, mehmed, sır

Bediüzzaman`ın Sır Katibi MEHMED FEYZİ EFENDİ

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kastamonu bir mübarek belde
On yedi bin evliya ve Anadolu`nun dört maneviyat büyüğünden biri, Şaban-ı Velî Hazretleri onun sinesinde barınmakta
O mübarekleri temsilen, Üstad Bediüzzaman`a gönül veren, talebe olan büyük bir veli ve âlim bir zâttır Mehmed Feyzi Efendi Bu bağlılığı, yakınlığı ve teslimiyeti ile o büyük müceddidin "Sır Kâtibi? olma şerefine nail oldu
Üstad`ın Kastamonu`da kaldığı yedi yıl boyunca, gece gündüz hep hizmetinde kaldı
Uzun ve soğuk kış gecelerinde, yazın yemyeşil ağaç ve çayırlarla kaplı dağ ve ormanlarında Üstad`ın nice derunî ve ulvî hallerine şahit oldu
Denizli ve Afyon Hapishaneleri`nde Üstad`ının yanı başındaydı İslam davası için çile çeken asrın kahramanları safında yerini almıştı
Hayattaki yegane iftihar vesilesi Risale-i Nur`a ve Üstad`ına hizmet etmek, bu vesileyle eşsiz mazhariyetlere nail olabilmekti Üstad ise bu güzide talebesinin faziletini, "Selef-i salihin, Mehmed Feyzi gibi bir talebem olduğuna gıpta ediyorlar? ifadesiyle dile getirmişti
Mehmed Feyzi Efendi, kazandığı manevî mertebeyi Üstad`ın verdiği icazetle de taçlandırdı Elde ettiği böylesi ilmî servet ve zenginliği, gerek yurt içinden gerek yurt dışından, her kesimden ziyaretine gelenlere cömertçe sundu Abdullah Yeğin Ağabey`in ifadesiyle, "Risale-i Nur Üniversitesinin Bir Fakültesi? konumunda olan evinin köşesinde, yanına gelen herkese manevî ziyafetler verdi
Hayatlarındayken anlaşılamamak, büyük zâtların kaderi olsa gerek Bu kitapta hayat ve hatıralarıyla manevî simasına ışık tutmaya çalıştığımız Mehmed Feyzi Efendi de bu kaderi paylaşanlardan birisidir ne yazık ki
Bu çalışmanın, onun daha iyi anlaşılmasına yardım edecek ve pak ruhunu memnun edecek bir adım olmasını niyaz ediyor, ona karşı olan vefa borcumuzun bir gereği sayıyorum

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
10,42 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com