![]() |
Refik Baydur Kitapları Seti (4 Kitap) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Refik Baydur Kitapları Seti (4 Kitap)Refik Baydur Kitapları Seti (4 Kitap) Bir Yürek Bin Sevgi Meyvelerin olgunlaştığı mevsimdeyiz ![]() Bu tip bahçelerde daha doğrusu meyveliklerde, olgunlaşmış meyveye en çok zarar veren böcek ve kuşlarla savaşmak hem de yoğun savaşmak her yerde olduğu gibi bizde de var… ![]() Erik ağacının altında durdum yere düşen bir eriği almak için elimi ağacın narin gövdesine dayayıp yere eğildim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Birden eski günlerimi ve acı bir geçmişle memleketini ve Anadolu insanını çok seven o kişiyi anımsadım ![]() Zirvede 15 Yıl Refik Baydur, 15 yıl İşveren Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanlığı yaptığı dönemin hatıralarını kaleme aldı ![]() İşveren, İşçi ve Hükümet üçlüsü arasındaki pazarlıklar, siyasetçilerin, işçilerin ve işverenin çalışma hayatına bakış açısını net şekilde ortaya koymaktadır ![]() ![]() T ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kitapta birçok ilginç anı mevcut: Turgut Özal’ın kibarca Baydur’u kovması, Ecevit’in intikam gecesi, Tansu hanımın tehdide varan talepleri açıklıkla kitapta yer almaktadır ![]() Kendisini işçi dostu olarak tanımlayan ve örneklerle bunu ortaya koyan Baydur, işçi dostu olmasından dolayı aldığı tepkileri ve eleştirileri ortaya koyarken asla bundan vazgeçmediğini de gösteriyor ![]() ![]() Hükümetlerin seçimlerden önce işçinin yanında, seçimlerden sonra işverenin yanında yer aldığını satır aralarında anlatmakta olan Baydur her şeye rağmen uzlaşma ile sorunların aşılacağına olan inancını ifade ediyor ![]() Tabiî ki kitabın önemli bir bölümünün de 5 kez kazandığı TİSK başkanlık seçimleri alıyor ![]() ![]() ![]() ![]() Baydur’un vurguladığı bir başka önemli mesajda iş hayatında vefadan bahsedilemeyeceğidir ![]() ![]() ![]() Baydur kitabını Ben Kimim? Sorusunu cevaplayarak bitiriyor ![]() Ben bir köylü çocuğuyum ![]() ![]() ![]() Yemeğimi ortadaki bir tencereden, sofradaki insanlarla paylaştım ![]() ![]() Bu memleket bana çok şeyler verdi ![]() ![]() Laik, parlamenter demokrasiyi ve Atatürk İlkelerini değerli öğretmenlerim ve idealist dostlarımla geliştirdik ![]() Sanayici olmanın tüm zorluklarını biliyorum ![]() ![]() Aldığım her görevin altına, o sorumluluğu taşıyabileceğime inandığım zaman girdim ![]() ![]() Çalıştırdığım hiçbir kişinin bilerek haklarını yemedim ![]() Çalıştığım hiçbir kurum ve kuruluşa bilerek zarar vermedim ![]() ![]() Devlet memuru olma, Politikaya girme, Emanete ihanet etme ![]() Doğru, yanlış bilemem ama ben böyle yaşadım ![]() Türk Sendikacılığı Türk sendikacılığına 45 yıla yakın emeği geçen Refik Baydur, bu çalışmasında ülkemizdeki işçi-işveren sendikacılığını anlatmakta ![]() İçinde bulunduğu işveren sendikası TİSK’in yanısıra, muhatabı olan işçi sendikalarını da kuruluşlarından günümüze dek geçen süreçteki rolleri bakımından incelemektedir ![]() ![]() ![]() Türk işçi-işveren sendikacılığını dönemsel koşullarla birlikte anlatan bu çalışmada, yakın tarihimize ait izler bulacaksınız ![]() ![]() İşçi-işveren sendikacılığının hikâyesi sizleri beklemekte… Anılar Ve Öneriler Yaklaşık 50 yıllık iş hayatının 15 yılını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı olarak geçiren Refik Baydur, bu kitabında anılarını okuyucularıyla paylaşıyor ![]() İş hayatından, sendikal hayattan, siyaset dünyasından ve Refik Baydur’un özel hayatından kesitler bir yandan da bir dönemin Türkiye’sine ışık tutuyor ![]() ![]() “Özal: ‘Ben içimdekileri açıklıkla anlattım ![]() ![]() ‘Efendim ben, Sayın Cumhurbaşkanımla mı, yoksa ağabeyim Turgut Bey’le mi konuşayım?’ dedim ![]() Gülerek elini kaldırdı: ‘Hayır hayır, ağabeyin Turgut’la konuşuyorsun ![]() ![]() ![]() Ürünün Resimleri: ![]() Piyasa Fiyatı - 09 ![]() ![]() 55,21 TL |
![]() |
![]() |
|