Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anılar, hatırlamaktır, kitabı, yaşamak

Yaşamak Hatırlamaktır - Anılar Kitabı

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ülkü Tamer… Şair, çevirmen, yayıncı, tiyatro oyuncusu, film ithalatçısı ve bir futbol tutkunu… Yaşamak Hatırlamaktır, onun tüm bu yanlarıyla ilgili anılarını ve elbette çocukluk, Robert Kolej ve üniversite yıllarını sunuyor okura

Bu anıların ön planında, Gaziantep’in efsaneleşmiş sinemacısı Nakıp Ali, Tamer’in hemşehrisi ve kolej arkadaşı Onat Kutlar, öykülerini yayımladığı Cüneyt Arkın, yemeklerini ve çoraplarını paylaştığı Yılmaz Güney gibi, tanınmış-tanınmamış pek çok kültür-sanat insanı; Yaşar Nabi Nayır, Memet Fuat, Hüsamettin Bozok gibi edebiyat yayıncılığının simge isimleri; ayrıca Abdi İpekçi gibi pek çok gazeteci yer alıyor Yan rollerde ise bir sınıf dolusu çocuk var: Ülkü Tamer’in 1,5 yıllık yedek subay öğretmenliğinde yetiştirdiği çocuklar Bu hayat hikayesinden parçalar okurken ne kahkahalarınıza ne de gözyaşlarınıza hakim olamayacaksınız

“Ülkü Tamer’in şurup gibi bir Türkçesi, ‘Aman beni ealinden bırakma’ diye adamın yakasına yapışan bir üslubu var Öyle rahat, öyle keyifli okuyorsunuz ki
Hıncal Uluç, Sabah

“Ülkemizin son 40 yıllık tarihinin kültürel yansımaları sayılabilecek bu anıları, gülümseyerek, hüzünlenerek, dersler çıkararak okudum Yaşamak Hatırlamaktır bir anılar toplamı değil, yaşama dair önemli göndermelerle yüklü bir deneme kitabı İddiasızlığın iddiası olan bu kitabı okuyun, çok seveceksiniz
Ahmet Ümit, Radikal Kitap

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
14,29 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com