Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
defteri hatırat, günlüğü, nevhiz'in

Nevhiz'in Günlüğü "Defter-İ Hatırat"

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ahmet Nedim Servet Tör''ün kızı, tanınmış kültür ve sanat adamı Vedat Nedim Tör''ün kız kardeşidir Nevhiz Nedim Balkan (1912-1913) ve Çanakkale (1915) savaşlarının bütün ülkeyi ve özellikle İstanbul''u kasıp kavurduğu günlerde dünyaya gelen Nevhiz Nedim, büyüyünce bir defterle tanışır Babası onun için bir günlük tutmaya başlamıştır, doğumunu izleyen günlerde Ama bu günlük onun doğum öncesi ile doğum sırasını da içerir Nevhiz''in Günlüğü adıyla yayımlanan bu günlüğün özgün adı "Defter-i Hatırat"tır yani "Anılar Defteri"Nevhiz''in Günlüğü, ailesinin sevgilisi olan bir bebeğin gündelik hayatından konu komşu ilişkilerine, aile içinde yaşanan acı tatlı olaylara, geleneksel söz ve uygulamalara, İstanbul''da sütannelik kurumunun 20 yüzyıl başlarındaki durumuna, her yönüyle bir yıkım ve yeniden doğuşu yaşamış ve yaşayacak olan toplumun iç dinamiklerine de uzanan, çocuktan aileye, aileden topluma, toplumdan ülke geneline ekonomik, siyasal ve askeri açılımlar içeriyor Bir imparatorluk başkentinde yaşanan ilk örgütlü dayanışma etkinliklerinin belgeleri olan kağıt rozetlerle ve dönemi yansıtan aile fotoğraflarıyla bezenmiş olan defter, kendini gizlemeyi başaran bir şairin, bir düzyazı ustasının kalem oynattığı küçük ve dışarıdan görülmeyen bir arka bahçe(Arka Kapak)

140x210

Ciltsiz

2 Hamur

Çevirmen : Kaya Şahin

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
9,68 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com