Yaşamın Çarklarını Çevirenler |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yaşamın Çarklarını ÇevirenlerYaşamın Çarklarını Çevirenler Önceleri benim yaşantımın çarklarını babamın döndürdüğünü sanıyordum Eve ekmeği o getiriyor, benim harçlığımı o veriyor, evde kimin ne yapacağını o belirliyordu Sonra onun yıldızı biraz söndü Çevremdeki dayıların, öğretmenlerin, başbakanların![]() ![]() benim çarkları hızlandırdığını ya da yavaşlattığını anladım Gün geliyordu, gençlerin çarklarını aşk çeviriyordu uçururcasına İş güç sahibi olunca da para çeviriyordu yaşamın çarklarını anlaşılan Yaşlandım, çok okudum, az yazdım Yaşamın çarklarının nasıl döndüğünü hep merak ettim Kömürdü, petroldü, kimyasal enerjiydi, termodinamiğin entropisi, mühendisliğin ekonomisi, çevre sorunları, bilimin tarihi derken, baktım öğrendiklerimden benim imbik de bir şeyler damıtmaya başlamış Güneşin bizi nasıl yaşattığını anlar gibiyim, ama onsuz yapamadığımız suyun nasıl olduğunu hâlâ öğrenemedim, hidrojenle oksijenin sonsuz aşkı nasıl başlamış ki acaba? Ürünün Resimleri: ![]() Piyasa Fiyatı - 09 09 201212,31 TL |
|
|
|