Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
günlükleri, ileriyassıada, kayseri, tevfik

Tevfik İleri-Yassıada Ve Kayseri Günlükleri

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Halkın oyları ile iktidara gelen Demokrat Parti''nin dört yüz kadar mensubu, 27 Mayıs 1960''da bir darbe ile tutuklandılar, önce Harbiye''ye, sonra kurulan ihtilal mahkemesi başkanının: "Sizi buraya tıkan kuvvet böyle istiyor," dediği Yassıada''ya, daha sonra İmralı''ya ve sonunda da Kayseri cezaevine götürüldüler Götürülenler arasında dönemin Millî Eğitim Bakanı Tevfik İleri de vardır Eser onun tarafından yazılan ve kızı tarafından derlenen hatıralardır "Vakarla salondan çıktık Vicdanı rahat, suçsuzluktan emin, masum ve muktedir insanların rahat nazarlarıyla bakıyorum Boyum sanki daha uzamış, başım her zamankinden dik Huzur Önümdeki Bayar vakarla ve heykel gibi kararı dinliyor Kimsede en ufak bir sarsıntı alameti yok Koğuşumuza gideceğimizi zannediyoruz Birdenbire teğmenler önümüzde bitiyor Aklıma gelen başıma geliyor Ellerimizi uzatıyoruz Kelepçeler takılıyor Başta Bayar olmak üzere idam ve müebbet hapse mahkûm olanları kelepçeliyorlar"

Ürünün Resimleri:

[*]Garanti Süresi (Ay) : 1

Piyasa Fiyatı - 09092012
25,63 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com