Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hoca, muhan

Muhan Hoca

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Muhan Hoca

Muhan Hoca

Sınavda nerelerden soru çıkacak diye soruyorsunuz? Boks maçına çıkarken rakibe nasıl
vuracağı sorulur mu?` gibi yaşarken efsaneleşmiş Muhan Hocanın kitabı `O, Muhan
Soysal’dı`
Kitap, Şu an Türkiye’de iş ve ekonomi hayatına yön çizen birçok üst düzey yöneticinin de
hocası olmuş; tatlı-sert tarzı ve kestirilemez kişiliğiyle Muhan Hoca’yı, bu gizli değeri
tanımayan kişilere de ulaştırmayı hedefliyor
Ersin Özince, Mehmet Ali Berkman, Çağlayan Arkan, Hüsnü Akhan, Ege Cansen, Ahmet
Acar, Haluk Mesci, Kürsat Tüzmen, Erkan Tapan ve daha birçok kişinin anıları ve
anlattıklarıyla zenginleştirilmiş kitap 2 bölümden oluşuyor:
İlk bölümde, Muhan Soysal’ın hayat hikayesi paylaşılıyor Ailesi; yakın arkadaşları;
öğrencileri ve meslektaşlarının tanıklıklarıyla Muhan Hocanın hayat hikayesini okurken
ODTÜ’nün ve Türkiye’nin 50 yıllık süreci hakkında da bilgi alıyor okuyucu
İkinci bölümde, Muhan Soysal’ın hayattayken bir öğrencisi ile yaptığı sohbetler
bulunuyor Bu sayede okuyucular hayattayken 5,000 adetten daha fazla kitap okumuş;
okuduklarını farklı bakış açısıyla özümseyerek çevresindekilerle paylaşmış Muhan
Hoca’nın iş hayatı; Türk Kültürü; din; eğitim gibi çeşitli konulardaki görüşlerini kendi
ifadeleriyle öğrenmiş olacaklar
Binlerce işletmeciyi iş hayatına yetiştirmiş Muhan Hoca’nın efsaneleşmiş ve dillere daha
hayattayken yerleşmiş birçok anısı da kitabı zenginleştiriyor: Meşhur Why- why not
hikayesi; risk nedir? sorusunun sorulduğu sınav` ve daha fazlası kitapta yer alıyor
Kendine has öğretim şekli ve yaratıcı kişiliğiyle öğrencilerinin hem çok sevdiği hem de
çekindiği bir isim haline gelmiş Muhan Hoca’nın unutulmaz sözlerinden birkaçı:
• Pratikle teori arasındaki fark sizin beceriniz kadardır
• Dönem başında birinci sınıflara fırça çekiyorum; dönem sonunda da
yanaklarından öpüyorum; o zaman karizmatik oluyorum
• A good speech should be like a mini-skirt, short enough to get attention, long
enough to cover the subject
Sadece ders konularıyla değil; hayata dair her türlü konuyu kendine has stiliyle aktaran
ve öğrencilerinin unutamadığı bu sıradışı insan ölümünün 5 yılında bu kitapta
okuyucularıyla buluşuyor

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
22,00 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com