Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ipsiz, milis, recep, reis, rizeli, yüzbaşı

Rizeli Milis Yüzbaşı İpsiz Recep Reis

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

20 yüzyılın ilk yarısında, ülke topraklarının büyük bölümünün işgal altında olduğu yıllarda, işgal güçlerine ve yerli destekçilerine karşı cansiperane bir şekilde mücadele veren İpsiz Recep Reis; 19 Yüzyılın ikinci yarısında, Doğu Karadeniz’in her zaman önemli bir kenti olan Rize''de doğdu Babasının ticaret hayatını devralarak sürdürdüğü hayatı, özellikle Yunanistan, Fransa ve İngiltere’nin kışkırtmasıyla ayaklanan Rum ve Ermeni çetelerinin bölge halkı üzerinde uyguladığı baskı ve zulümle değişti Recep Reis; bu dönemde Rum ve Ermeni çetelere karşı, sonrasında ise Kuvay-ı Milliye saflarına katılarak, işgal güçlerine karşı verilen çete mücadelesinin önemli sembollerinden biri oldu
İşgal güçlerine karşı verdiği mücadeledeki büyük başarısı sonucunda milis yüzbaşı olarak onurlandırılan İpsiz Recep Reis, düzenli kuvvetlere katılarak Yunan ordusuna karşı da savaşmıştır Kurtuluş savaşı sonrasında başarılarını ödüllendirmek amacıyla kendisine verilen istiklal madalyasını "Ben madalya için değil milletim içim savaştım" diyerek geri çevirmesi de Recep Reis’in inançlı mücadelesinin belirgin örneklerinden biridir
İbrahim Balcı tarafından kaleme alınan bu kitapta; Kurtuluş Savaşı, bu savaş döneminde yaşanan siyasal ve etnik olaylar ve bu savaşın kahramanlarına dair detaylar, İpsiz Recep Reis merkezinde ele alınmış ve Türkiye’nin en fırtınalı yıllarının karanlık noktaları aydınlatılarak, Karadeniz insanının işgal güçlerine karşı verdiği örgütlü mücadele tüm açıklığıyla anlatılmıştır

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
17,85 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com