Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kara

Kara Su

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kara Su

Kara Su

Joyce Carol Oates Amerikan yazının önde gelen adlarından Yazarın en cüretkar, en parlak romanı olan Kara su , Amerika''nın yakın geçmişinden alınma gerçek bir olaya dayanıyor Senatör Edward Kenedy, aday olduğu 1972 Başkanlık seçimleri öncesinde, bir kutlamadan dönerken arabasına aldığı bir genç kızla göle yuvarlanmış ve genç kızın bu kazadan sağ çıkamaması sonunda adaylıktan çekilmişti, ancak bu kazanın üzerindeki esrar perdesi tümüyle kalkmamıştı Amerikalılar ve Kennedy ailesini derinden sarsan bu kazayı romanına konu alan Joyce Carol Oates , olayı genç kızın ağzından anlatırken, kızın geçmişini ve şimdisini, zihnini ve bedenini çarpıcı, sarsıcı bir anlatımda yoğurmuş, kendisinden yaşça çok büyük senatöre bir anda tutulmuş olan bu genç kızın trajik öyküsünü verirken, onu bir kadının arzularının, kırılganlığının savunmasızlığının simgesi haline getirmişti Sonunu bilsek de, baştan sona soluğumuzu tutarak bir tek cümleymişçesine okuduğumuz anlatım, o araba yolculuğu ve genç kızın o kısa sürede zihninden geçenler korkunç bir karabasandır; kızın anlatımda yankılanan sesi, o kısacık ilişkiyi tüm boyutuyla, tutkusuyla, trafik gelişimiyle verirken, kimi erkeğin sahip olduğu kudretin büyüsüne kapılan kadınların trajedisini ve insan gerçeğinin en kuytu derinliklerini de gözler önüne sermektedir

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
9,23 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com