Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
eserleri, kroyçer, sonat, toplu

KROYÇER SONAT - TOPLU ESERLERİ 6

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

''Bir bebeğimiz olursa ne yapacağız peki? Hele de çocukların gözü önünde - ne kadar da utanç verici olacak Bebeği ne zaman yaptığımızı hemen tahmin edecekler ve Kroyçer Sonat''ı okuyacaklar Utanç derecesinde mutsuzluk veriyor bütün bu olup bitenler Ben de düşünüp karar verdim: İnsanlar önünde değil, Tanrı önünde korkmalı insan Bu durumda Tanrı''nın huzurunda hâlim nedir benim diye sordum kendime Ve hemen sakinleştiğimi hissettim''
- Tolstoy''un günlüğünden, Ağustos 1889

Tolstoy'' un şiddetli bir ruhsal kriz içerisindeyken kaleme aldığı Kroyçer Sonat'' ın merkezinde ''Hristiyan evliliğinin'' imkânsız olduğu düşüncesi yatar Kadınlarla erkekleri birbirine bağlayan o duygusal ve cinsel bağın Tanrı'' dan ne kadar uzak ve acı verici olduğunu bütün öfkesi ve açık sözlülüğüyle bu kitapta dile getirir Tolstoy Ve bir adamın, içinde büyüttüğü kıskançlık duygusuyla nasıl karısını öldürecek hale geldiğini anlatırken, hem kendi kendisi, hem insan doğası, hem de Hıristiyanlığın özü hakkında konuşur Büyük yazarın son dönemlerinde yazdığı bu güçlü hikâyeyi Ergin Altay'' ın Rusça aslından yaptığı çeviriyle ve Dorris Lessing'' in önsözüyle sunuyoruz

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
12,31 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com