Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gönlüm, mayısta, üzgün

Mayısta Üzgün Gönlüm

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mayısta Üzgün Gönlüm

Mayısta Üzgün Gönlüm

''Mayısta üzgün gönlüm
Her gün
biraz daha artarken
yüreğimdeki hüzün,
kırık bir Lenin heykeli
çocukluğum akşam haberlerinde''
Mayıs, tomurcuklanan çiçekleriyle ilkyaz umudunun; sonyazda solan, kışın ölen doğanın yeniden canlanışının, dirilişinin habercidir Ne var ki, yaşamın bütünlüğü iççinde hüzünleri, acıları da içinde taşıyarak
''Eylül mayısa dönüşerek'' diyor bir dizesinde ünlü Bulgar ozan Geo Milev, Bütün eylüller mayısa dönüşür Eylül Deyişleri adını taşıyordu ilk kitabım ''Sevdamız Çiçeklenir Zulada'' izledi onu ve ardından ''Mayısta Üzgün Gönlüm'' Bu kitaptaki şiirlerin kimi sevinçlerini vurguluyor yaşamın, kimi hüznünü ''Yandım Ateşlerde'' başlıklı bölümdeyse, insanın kıyıcılığının vurgulandığı, insanın insan tarafından diri diri yakılmasının nedenlerinin sorgulandığı, bir dizi şiir bulunuyor
''Mayısta Üzgün Gönülüm'', Evrensel Kültür Kitaplığı''nda ikinci kez okurların karşısına çıkarken ne kıyıcılık azaldı ne de kıyıcılığa karşı öfkemiz Yeni acılar da eklenerek sürüyor yaşam ve yaşam mücadelesi

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
3,65 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com