Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gormenghast1, groan, titus

Titus Groan (Gormenghast-1)

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İÇERİK TANITIM
“Gormenghast’ı herhangi bir edebi tarza dahil etmek eşsiz niteliklerinin çokluğu sebebiyle güç Kolaylık adına bu üçlemeyi gotik yazın olarak nitelendirebiliriz; ama tıpkı ona adını veren şato gibi devasa olan, uçsuz bucaksız labirentlerle dolu bu yapıtın her sayfasına damgasını vuran özgünlük bizi bu kolaycılığa kaçmanın hazzından mahrum bırakacaktır Çünkü Gormenghast’ta bir gotik-fantastik yapıttan beklenebilecek bir tema bulamayız Tersine, bizi bir girdap gibi içine sersemleten karmaşık olaylar zincirinde, Dickensvari karakterlerin absürd gülünçlüğü, bin yıllık Gormenghast’ın Kafkaesk atmosferiyle dengelenirken sarsıcı bir gündelik gerçekliğe bürünür Bu karakterleri tuhaf, komik, hatta fantastik bulabiliriz; ama acıları, hırsları ve tutkuları son derece gerçektir
Dost Körpe
“Titus Groan’da bizimkine yakın bir dünya neredeyse paranoyakça bir ayrıntı yoğunluğuyla betimlenmiştir Ama bu delilik aldatıcıdır ve kontrol asla elden bırakılmaz Akıl tarafından tam uygun dereceye gelene dek soğutulmuş kaliteli bir hayal gücü şarabıdır Nesir edebiyatımızın tamamında ona yakın bir başka yapıt yoktur Eşsiz ve dâhicedir Onu modern bir klasik olarak tanımlamakta haklıyızdır
Anthony Burgess

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
28,14 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com