Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilimsel, öyküler

Bilimsel Öyküler

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bilimsel Öyküler

Bilimsel Öyküler

Hinton, imgelemimizde dört boyutlu bir dünyayı algılamamıza yardım etmek için, bu seçkide yer alan öykülerin ilkinde, alabildiğine kurmaca ancak içine daha kolay girilebilen bir yerey yaratır Bu dünyayı öyle titiz ve direşken bir doğrulukla yaratır ki bu betimi tamamlayan özenli diyagramlara karşın onu izlemek çetin bir iştir Hinton bir öykü yazarı değildir, yaratıcısı ve kaynağı olduğu için onu asla inkar etmeyen spekülatif bir evrene içgüdüsel olarak sığınan yalnız bir uslamlamacı, sorgulayıcıdır Gizil geometrisi, onun kişiliğinde, esaslı bir etik anlam buluyordu; bu, seçkinin ikinci öyküsü Pers Kralı''nda ortaya çıkıyor; bu öykü, başlangıçta Binbir Gece Masalları tarzında bir oyun gibi görünür, sonuçta, biraz da kaçınılmaz olarak, matematikle iç içe geçmiş bir evrenin alegorisidirBilimsel Öyküler, Wells''in karanlık tasavvurlarından daha önce ortaya çıkmıştır Seçkiye de adını veren bu başlık, içinde yaşadığımız yüzyılı istila etmiş olan ve sonu gelmeyen bilimkurgu yapıtlarını tartışmasız biçimde önceler- Jorge Luis Borges-(Arka Kapak)

120x220

Ciltsiz

3 Hamur

Çevirmen : Mukadder Yaycıoğlu

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
8,52 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com