Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
abdülhamid'e, ertuğrul, gazi'den, hikayesi, osmanlının, sultan

Osmanlının Hikayesi - (Ertuğrul Gazi'den Sultan 2. Abdülhamid'e - 1250-1880)

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Osmanlının Hikayesi - (Ertuğrul Gazi'den Sultan 2. Abdülhamid'e - 1250-1880)

Osmanlının Hikayesi - (Ertuğrul Gazi'den Sultan 2 Abdülhamid'e - 1250-1880)

Stanley Lane Poole 1888 yılında tamamladığı Osmanlı tarihinde Osmanlının Ertuğrul Gaziden II Abdülhamidin ilk günlerine kadar uzanan dönemindeki hikayesini bütünüyle ele almıştır
Bu kitapta Osmanlı toprakları üzerinde yaşanan İngiliz Rus mücadelesinin sıcak atmosferini bulacaksınız Ülkesi İngiltere lehine görüşler belirten yazarın Osmanlı Devletinde görevli İngiliz yanlısı kişileri öne çıkarışını okuyacak Osmanlının menfaatlerini bunlara dayanarak nasıl değerlendirdiğini göreceksiniz
Stanley Lane Poole eserini kuru bir tarih anlatımı olmaktan çıkararak akıcı bir üslupla kaleme almış siyasi tarihin yanında İstanbul Osmanlı Edebiyatı Osmanlıda Yönetim gibi konu başlıkları altında Osmanlıların sanat edebiyat ve idari anlayışlarını da inceleyerek eserine renk katmıştır
Şarkiyatçılık alanının ünlü isimlerinden E J Gibb ve Arthur Gilmanın katkıda bulunduğu bu önemli eser Avrupalı bir şarkiyatçının gözünden Osmanlının nasıl göründüğünü merak edenler için okunması gereken bir kitap

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
12,17 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com