Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ciltli, dair, hayata

Hayata Dair / Ciltli

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hayata Dair / Ciltli

Hayata Dair / Ciltli

Tanrı bana, değiştirmeye muktedir olmadığım şeyleri kabul etmek olgunluğunu; değiştirebileceğim şeyleri değiştirmek cesaretini ve aradaki farkı daima anlayabilmek basiretini versin

İsteklerim, dualarım ve felsefem hep böyle olmuştur

Uzun yıllardan beri okuduğum ve topladığım yazıları, oğluma ve gençlere gelecekte ışık tutabilmesi düşüncesi ile kitap yapmaya, daha doğrusu derlemeye karar verdim

Yaptığım, Michel Eyguem Montaigne''in şu sözleri ile özetlenebilir

Baylar, benim bütün yaptığım, önceden derlenmiş çiçeklerden bir demet oluşturmaktır Çiçekleri birbirine tutturarak ipi bağlamaktan başka hiç bir katkım olmamıştır

Her insan bir yaşam

Herkesin anlatacak bir hikâyesi ve öğretecek bir şeyleri var

Bu kitabı hazırlarken, yapmaya çalıştığım bir babadan, bir oğulla, hayat hakkında, çeşitli düşünürlerin, yazarların tecrübelerini ve mümkün olduğunca günümüzde göz önünde bulunan kişilerin de yaşam hakkındaki görüşlerini aktarmaya çalışmak oldu

İstedim ki, bu kitabı okurken sıkılmasın, bir sıra takip etmesin, çeşitli punto ve karakterlerle renkli olarak basıp göz zevkine hitap etsin, hangi sayfasını okursa düşünsün ve öğrensin

Montesquieu şöyle diyor "Sen bunları birkaç saat içinde okuyup bitireceksin Fakat bunları ben ancak saçlarımı ağartacak kadar bir zaman içinde hazırlayabildim"

Ben böyle demiyorum; ama hayattaki tecrübelerin faturası ağır

İstedim ki, tecrübeleri, hayat değirmeninin öğüttüğü öğütleri, elde edilen birçok şeyin aslında hiçbir şey etmediğini görüp anlatmak oldu

Bu görüşlerden yararlanmak onlara ait

Bu duygu ve düşüncelerle bir şeyler aktarabildiysem ne mutlu

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
haber ver

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com