Uykudan Önce Bir Tane |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Uykudan Önce Bir TaneUykudan Önce Bir Tane BİR KİTAP KOVALADIM ![]() ![]() ![]() İnternet sitelerini gezerken onun yazılarına rastladım bir gün İkinci gün yine aynı siteye baktım, yeni bir yazı![]() ![]() ![]() Üç, dört, beş ![]() ![]() ![]() Yazarların da "yazarı" oluyormuş ![]() Her gün yazarımı arayıp buluyordum ve okuyordum ![]() Kimi zaman onun yazılarını çalmayı düşündüm Şeytan diyordu ki al, olduğu gibi Hürriyet''deki köşene koy Ama bana "hırsız" demelerinden korktum![]() Bir gün tanıştık ![]() Tavırları, ses tonu, kimliği, kişiliği de yazıları gibiydi; özenli, mert, kişilikli, sevecen, barışçı ve duygulu Ona "Bu yazıları ne yapacaksın?" diye sordum, yanıt veremedi, yere baktı, canı sıkıldı, belli ki üzüldü![]() Sonunda şöyle dedi: "Benim yazılarım bir çok yazan insanınki gibi uçup gidecek Bir kitapta toplamayı düşündüm ama, hem imkanlarım sınırlı, hem kim alır benim kitabımı![]() ![]() "Bu sefer ben yere baktım ![]() Bu memlekette kitap yazmak ve o kitabın satıldığını görmek için "yazar"dan ziyade birşey olmak gerektiğini biliyordum, bunun tanığıydım aslında Kimi zaman oturup dertleşirken yazılarını bir kitapta toplaması gerektiğini söylüyordum![]() Yanaşmıyordu ![]() Ömrümde ilk kez bir kitabı adeta kovalıyordum Kitap kaçıyordu ![]() "Kitap satmayabilir, ama yazılar birarada dursun ve kaybolmasın" diyordum Benim gibi başka dostları da ısrar ediyorlardı, ona küçük beyaz camda rastlayıp okuyanlar da![]() ![]() ![]() Sonunda ![]() ![]() ![]() İşte bu elinizde tuttuğunuz kitap yapıldı ![]() Nesrin Yanık''ın bu ilk kitabı Çünkü arkasından başkalarının geleceğinden ve bir gün onu bir büyük kitabevinin girişindeki masada oturmuş kitaplarını imzalarken göreceğimden eminim![]() İnsanlar kuyrukta olacaklar ![]() Kuyruğun en arkasında de ben ![]() BEKİR COŞKUN Ürünün Resimleri: ![]() Piyasa Fiyatı - 09 09 20126,17 TL |
|
|
|