![]() |
LARDA YÜZEN ALSANCAK |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() LARDA YÜZEN ALSANCAKLARDA YÜZEN ALSANCAK Roni Margulies, keskin ve alaycı dili, şaşırtıcı gözlemleriyle bir ülkeyi tarif ediyor bizlere: “Dünyanın zaten sokaklarda bayrağa en çok rastlanılan ülkelerinden biriyken, bir de en büyük şehrinin dört bir yanına şehrin her yerinden görülebilen, iyi dalgalanması için paraşüt kumaşından imal edilen dev bayraklar asan bir ülke düşünebiliyor musunuz? Sanki bu ülkenin halkı sık sık toplu bellek kaybı geçirip ‘Biz nereliydik yahu? Hangi ülkenin vatandaşlarıydık biz?’ diyerek paniğe kapılıyor veya ‘Bizim bayrak kırmızıydı galiba, ama üzerinde ne resmi vardı?’ diye meraka kapılıyormuş gibi ![]() Veya bir başka ülke düşünelim; bu ülkenin vatandaşları ayıların bile çıkmaya cesaret edemeyeceği yükseklikte dağlara çıkıp uzay gemilerinden bile görünecek boyutlarda harflerle ‘Ne mutlu buralıyım diyene’ yazıyor olsun ![]() ![]() Galiba bu ülkeyi tanıyoruz ![]() ![]() Margulies’in siyasi yazıları, her şeyden once solda duranları, sosyalist olduğunu söyleyenleri hedefliyor ![]() ![]() “Ben Türkiye’de milliyetçiliğin yükseldiğine inanmıyorum; Cumhuriyet mitinglerinin çığırtkan ama kim olduğu belli ve dar bir kesimden oluştuğunu, halkın büyük çoğunluğunun ise ne Müslüman düşmanı, ne de Kürt düşmanı olduğuna inanıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ürünün Resimleri: ![]() Piyasa Fiyatı - 09 ![]() ![]() 8,47 TL |
![]() |
![]() |
|