Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilmez, hatırlamaz, ilim, tarih

İlim Bilmez Tarih Hatırlamaz

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İlim olsun da bilmesin, tarih olsun da hatırlamasın; olacak şey midir bu!? Evet öyledir, ilim her şeyi bilmez, tarih her şeyi hatırlamaz Gelişigüzel şeyleri veya önümüze getirilenleri değil de bir şeyleri bilmek ve hatırlamak için bir iradenin, bir davanın ve iddianın, bir hayat tarzı arayışının kuvvetli bir unsur olarak devreye girmesi lazımNeyi, ne kadar, nasıl bileceğimiz; neleri, niçin, ne ölçüde hatırlayacağımız, nihayet önceliklerimizin ne olacağı soruları da çok mühim Ayrıca bu sorular ve cevaplar durağan, tektip değil; zamana, mekâna, kişilere, gelecek tasavvurlarına, mücadele biçimlerine göre değişecek, yeni şekiller alacaktırBütün bu süreçlere hem öncü ve kurucu hem de takipçi ve sürdürücü olan bir insan karar verecektir; durduğu yeri bilen veya yeni şartlarda istikrar ve karar odağı arayan bir insan İlim dağarcığı ona göre şekillenecek, tarih hafızası onunla canlanacaktır(Tanıtım Bülteninden)

170x240

Ciltsiz

2 Hamur

Çevirmen : -

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
12,79 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com