09-09-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakal Salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
Portakal salatası
Portakal salatası Salatalar & Mezeler & Soslar
Hazırlama süresi 60 dk
4 kişilik
Malzemeler:
300 gram yağlı yoğurt
40 gram ayçiçeği çekirdeği
4 adet iri portakal
20 gram taze zencefil kökü
1 adet yeşil limon
2 yemek kaşığı esmer şeker
1 yemek kaşığı köri
700 gram andiv
3 adet olgun armut
tuz
Hazırlanışı:
Yoğurdu ince bir süzgece alıp süzün Ayçiçeği çekirdeklerini yağsız tavada pembeleştirin
Portakalların kabuklarını beyazları kalmayacak şekilde derin soyun Etli kısımlarını bıçakla dilimlerin aralarındaki zarlardan ayırıp fileto çıkartın Bunu yaparken sularını bir kapta toplayın Zencefili soyun ve rendeleyin Limonun kabuğunu ince ince rendeleyip suyunu sıkın 3-4 yemek kaşığı portakal suyu, zencefil, limon kabuğu rendesi ve suyu, şeker, köri ve tuzu bir kaseye koyup yoğurtla karıştırın
3 adet andivin 5-6 adet dış yaprağını ayırıp göbek kısmını uzunlamasına ikiye kesin Sert orta kısımlarını çıkartın ve 2 cm kalınlığında şeritlere kesin
Armutları soyun, dörde bölün, çekirdekli kısımlarını çıkartıp ince ince dilimleyin Portakal filetoları, kestiğiniz andivler ve andiv yaprakları ile birlikte bir tabağa dizin Kalan portakal suyunu üzerlerine gezdirin Bir miktar körili yoğurt sosu ve ayçiçeği çekirdekleri ile birlikte servis yapın
Yoğurdu ince bir süzgece alıp süzün Ayçiçeği çekirdeklerini yağsız tavada pembeleştirin
Portakalların kabuklarını beyazları kalmayacak şekilde derin soyun Etli kısımlarını bıçakla dilimlerin aralarındaki zarlardan ayırıp fileto çıkartın Bunu yaparken sularını bir kapta toplayın Zencefili soyun ve rendeleyin Limonun kabuğunu ince ince rendeleyip suyunu sıkın 3-4 yemek kaşığı portakal suyu, zencefil, limon kabuğu rendesi ve suyu, şeker, köri ve tuzu bir kaseye koyup yoğurtla karıştırın
3 adet andivin 5-6 adet dış yaprağını ayırıp göbek kısmını uzunlamasına ikiye kesin Sert orta kısımlarını çıkartın ve 2 cm kalınlığında şeritlere kesin
Armutları soyun, dörde bölün, çekirdekli kısımlarını çıkartıp ince ince dilimleyin Portakal filetoları, kestiğiniz andivler ve andiv yaprakları ile birlikte bir tabağa dizin Kalan portakal suyunu üzerlerine gezdirin Bir miktar körili yoğurt sosu ve ayçiçeği çekirdekleri ile birlikte servis yapın
|
|
|