|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| hazırlanışı, malzemesi, sebze, tarifi, topik, yapılışı, yemekleri |
Topik Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Topik Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiTopik Topik Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 60 dakika 8 kişilik Malzemeler: 2 kilogram soğan 500 gram nohut 500 gram tahin 1 yemek kaşığı kuşüzümü 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık 1 tatlı kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı yenibahar zeytinyağı limon tuz karabiber Hazırlanışı: Soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp, tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın, hüç su kalmayacak şekilde süzün Daha sonra içine tahin, kuş üzümü, dolmalık fıstık, kimyoni tarçın, yenibahar ve karabiber koyrak tuzla karıştırın![]() Nohutu akşamdan ıslatıp ertesi gün yumuşayana kadar tuzlu suda 30 dk haşlayın Robotto püre haline getirin Kare bir kaba şeffaf folyo serin Üzerine bir sıra nohut bir sıra soğanlı karışım olmak üzere dizin Topiği folyo ile kapatın, buzdolabına kaldırın Katılaşınca üzerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirip servis yapın
|
|
|
|