|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
hazırlanışı, kırmızı, lahana, malzemesi, portakallı, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
![]() |
Portakallı Kırmızı Lahana Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakallı Kırmızı Lahana Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiPortakallı kırmızı lahana Portakallı kırmızı lahana Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1 saat 4-6 kişilik Malzemeler: 800 gram kırmızı lahana 250 gram arpacık soğan 5 adet portakal 100 gram portakal marmeladı 4 adet hindi budu 2 yemek kaşığı beyaz üzüm sirkesi 2 adet çubuk tarçın 1 tatlı kaşığı yenibahar 20 gram margarin tuz karabiber Hazırlanışı: Kırmızı lahanayı temizleyin, dörde bölün, sap kısımlarını çıkarın ve ince şeritler halinde doğrayın ![]() ![]() 1 adet portakalı sıcak suda yıkayın, kabuğunu rendeleyip 2 adet portakalın suyunu sıkın ![]() Kalan portakalları kabuklarının altındaki beyaz kısımlarını da alacak şekilde soyun ![]() ![]() ![]() 200 ml ![]() ![]() Hindi budunu kurulayın, yağını temizleyin ![]() ![]() ![]() Orta ateşte butların önce derili kısımlarını 5 dakika kızartın, diğer yanını çevirip 5 dakika daha kızartın ![]() ![]() Kalan yağda arpacık soğanları ve kırmızı lahanayı kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Butları kırmızı lahananın üstünden alın ve söndürülmüş fırının içinde sıcakta bekletin ![]() Portakal filetolarını kırmızı lahana ile karıştırın, gerekiyorsa biraz daha baharat ilave edin, butların yanında servis yapın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|