|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
hazırlanışı, izgara, kuşkonmazlı, malzemesi, polenta, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
![]() |
Kuşkonmazlı İzgara Polenta Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuşkonmazlı İzgara Polenta Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiKuşkonmazlı ızgara polenta Kuşkonmazlı ızgara polenta Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 55 dakika 4 kişilik Malzemeler: 700 ml ![]() 12 adet siyah zeytin 8 yemek kaşığı zeytinyağı 1/2 tatlı kaşığı pulbiber 1 tatlı kaşığı limon kabuğu 100 ml ![]() 60 gram parmesan peyniri rendesi 1 yemek kaşığı limon suyu 2 diş sarmısak 30 gram tereyağı 180 gram mısırunu 1 kilogram yeşil kuşkonmaz tuz karabiber Polenta; sarmısak, süt, tuz, karabiber, tereyağı ve mısırununu karıştırarak hazırlanan bulamaç kıvamında bir hamurdur ![]() Hazırlanışı: 1 diş sarımsağı ince kıyın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kuşkonmazı, çekirdekleri çıkartılmış zeytinleri, 1 diş sarmısağı dilimleyin ![]() ![]() Polenta dilimlerini 3'lü gruplar halinde tavaya alın, 1 yemek kaşığı yağ ile harlı ateşte kavurun ![]() ![]() Kuşkonmazı yapışmayan tavada 4 yemek kaşığı zeytinyağı ile 5 dk ![]() ![]() ![]() ![]() 1 dakika kaynatın, tuz, karabiber ve bir tutam şeker katın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|